Superteatterin%20Maukka%20ja%20v%C3%A4yk

 

Timo Parvelan kissa & koira -kaksikko tekee paluun SUPER teatterin näyttämölle. Uudessa kirjasarjasta dramatisoidussa näyttämöteoksessa Maukka ja Väykkä häärivät ja pohtivat nyt ulkona, pihallaan ja puutarhassaan. Kaksikko seikkaili SUPER teatterissa edellisen kerran syksyllä 2020 ja jatkoi vielä syksyllä 2021 koronataukoon saakka.

 

Lehdistötilaisuudessa näytettiin soman pieni kohtaus Kirpputorille, jonne tämä pari johdatti meidät oman kodin turhiksi havaitsemiensa esineiden ja romun saamiseksi pois hyllyjä ja varastoja turhaan täyttämästä - kirpputorille vaan kaikki. Mitä siinä sitten tapahtuikaan, se on oikeastaan meidän mentävä katsomaan, mutta paljastan tarinaa sen verran, että juuri sellaista kuin parhaille kaveruksille vain voi käydä noiden tuttujen, aikanaan rakkaiden tavaroiden valitsemisessa ja viemisessä. Lopulta koko kirppispäiväkin sujui taas hyvin, niin kuin Maukan ja Väykän päivät aina päättyvät.

Tässä kissa ja koira -tarinassa on toinen Väykkä, se verkkainen, pohtiva ja miettivä hahmo ja toinen taas Maukka, se nokkelampi ratkaisemaan asiat nopeasti ja varmasti. Superteatterin esityksistä jää aina mielikuvaksi turvallinen, hymyilyttävä, sympaattinen maailmanmeno ja hieno todiste kahden kaveruksen lujasta ystävyydestä - jo klassisesta lasten ja perheiden, kaikenikäisten lämminhenkisestä teatteriesityksestä.


Rooleissa nähdään jälleen SUPER teatterin vakiokasvot Kati Taitonen (Maukka) ja Anssi Hyvönen (Väykkä).

Teksti on Timo Parvelan, dramatisointi, musiikki ja ohjaus Tero Poralin, puvustus Emilia Poralin ja lavastus Emilia & Tero Poralin.

Näytelmän ensiesitys on lauantaina 16. syyskuuta klo 13.
Esityksiä on sekä syyskaudella 2023, että kevätkaudella 2024.
Esityksen kesto:noin 40 min.