Tanssiteatteria%20kes%C3%A4ll%C3%A4%20m2

Kuva Tuija Laine

Lahtelaisia taiteilijoita yleisö saa kohdata esityksellisin tapahtumin jo heti alkukesästä, pitkin kesää  ja lisää vielä  syksyllä 2021 Liikahduksia-esityssarjan merkeissä. Esitykset toteutetaan kaupunkiluonnossa ja ne ovat yleisölle ilmaisia.

 

Liikahduksia-esityssarja toteutuu yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden kanssa. Eri alan taiteen tekijät ovat saaneet tapahtumasarjan ideoija Leena Keizeriltä tanssiinkutsuja, jotka mahdollistavat matalan kynnyksen kohtaamisen yleisön edessä. Kesän ja alkusyksyn mittaan tanssiinkutsuttuja taitelijoita ovat tällä hetkellä seuraavat lahtelaiset:

artesaani ja sanataiteilija Tuija Laine, ohjaaja Laura Peltoniemi, runoilija Lealiisa Kivikari, tanssitaiteilija Merituuli Risberg, muusikko Joni Rajamäki, sirkustaiteilija Mika Seppälä, kirjailija Katriina Ranne ja mezzo-sopraano Päivi Vihma.

 

Liikahduksia  ensimmäinen esitys Tanssi minulle maisema (Tuija Laine ja Leena Keizer) on jo sunnuntaina 13.6 klo 18, esityspaikka Ritaniemen luonnonsuojelualue. Tapaaminen Mukkula Camping -parkkipaikalla klo 18, josta siirrymme yhdessä esityspaikalle. Tanssi minulle maisema on poikkeusaikana syntynyt laajempi projekti, joka tutkii tanssia luonnon näyttämöillä kuvan ja sanataiteen keinoin ja rakentaa jatkuvasti kasvavaa, tekstistä, tanssista ja kuvista rakentuvaa materiaalipankkia.

 

Toinen teos  on tiistaina 15.6. klo 18 Sopenkorven Kesannolla (Mestarinkatu 10, Lahti ) Se on Ote Kollektiivin esityksestä SIDOS (2019) irrotettu ja luontoon maastoutettu osa, esittäjinä Leena Keizer, Joni Rajamäki, Mika Seppälä.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/09/sidos-aikaamme-puhutteleva-peilikuva

 

SIDOS%20kuva.jpg

Kuva Anna Halla

 

Kolmas teos Sata kirjettä kuolleelle äidilleni (Meiju Niskalan kirjan pohjalta) on 21.6. klo 18. Liikkeellisiä ajatuksia tulkitsevat Laura Peltoniemi ja Leena Keizer.  Metsänäyttämölle lähdetään Läntisen hautausmaan parkkipaiklta.

Esityssarja jatkuu  aina syyskuulle saakka. Esitysajankohdat löytyvät  Leena Keizerin sivuilta  (Facebook ja www.instagram.com/leena.keizer).

 

Mielenkiintoista, teatterinomaista -  improvisaatiota, kokeiluja, valmiita teoksia ja teosaihioita - on tässä esitysharvinaisuudessa meille luvassa kesäisen luontomme kulttuurianniksi!

 

Lis%C3%A4liite.jpg