Tampereen%20teatterikes%C3%A4%202021.jpg

Tampereen Teatterikesä on tämän julkaisun toimittajalle ollut yksi tärkeimmistä suomalaisista taidetapahtumista, joissa säännöllisesti olen joka vuosi saanut ladata mielikuvituksen ja elämänvoiman hehkua jo vuosikymmenet. Kun tämä taidetapahtuma kerää tuhannet ihmiset ja sadat taiteilijat yhteen teatterin pariin, toimii täysin kansainvälisesti ohjelmillaan, keskusteluillaan, tapahtumillaan ja yleisökoostumuksellaan, niin herättelin vielä toivoa sen suomalaisista kesäfestivaaleista perinteisesti myöhäisimpänä elokuun ensimmäisten viikkojen tapahtumana vielä onnistuvan.

 

Vastuullinen taide ottaa aina huomioon yleisönsä – nyt koko maailman terveystilanne koronapandemian puristuksessa on asettanut ihmisten yhteisen terveyden ja turvallisuuden kaikkien elämänjärjestelyjen tärkeimmäksi yhdessä hoidettavaksi asiaksi.


 

Teatterikesä tiedottaa:

Tampereen Teatterikesän hallitus on päättänyt 27.4.2020 pitämässään kokouksessa, että perinteisesti elokuun alussa pidettävää Teatterikesää ei järjestetä tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi. Festivaali järjestetään seuraavan kerran 2.-8.8.2021.
 

Vaikka päätös festivaalin perumisesta on raskas, on se meidän tapauksessa ainoa vastuullinen ratkaisu. Vallitsevassa tilanteessa on ennen kaikkea ajateltava ihmisten terveyttä ja turvallisuutta. Päätöksellä voimme myös taata festivaalin jatkuvuuden tulevaisuudessa. Tapahtuman siirtäminen myöhempään ajankohtaan ei ole mahdollista, sillä teatterit käynnistävät kautensa syksyllä”, sanoo Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl

 

Olemme saaneet neuvoteltua pääohjelmiston kansainväliset esitykset ensi vuodelle. Myös ohjelmateltan esitykset pyritään siirtämään. Sen sijaan kotimaista pääohjelmistoa ei valitettavasti pystytä siirtämään aivan sellaisenaan ensi vuodelle. Kunnianosoituksena valituille kotimaisille ryhmille julkaisemme esitykset verkkosivuillamme taiteellisen johtoryhmän saatesanoin. Toivotamme kaikille valtavasti voimia sekä luottamusta siihen, että kohtaamme jälleen, myös teatterifestivaalin parissa”, toteaa Rosendahl./

 

Järjestyksessään 52.Teatterikesää oli tarkoitus viettää 3.-9.8.2020. Pääohjelmiston ja ohjelmateltan esitykset oli suunnitelmissa julkistaa toukokuun lopulla. Vuoden 2021 festivaalin kansainvälisiä vierailuesityksiä pyritään julkistamaan mahdollisuuksien mukaan jo tämän vuoden puolella. 

 

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, p. 040 5944 600, hanna.rosendahl(at)teatterikesa.fi
Teatterikesän hallituksen puheenjohtaja Reino Bragge, p. 040 552 7271

  Teatterikes%C3%A4n%20logo.jpg

 

Lis%C3%A4liite.jpg