Kiitos%20palautteesta-normal.jpg

Lahden kaupunki on kilpailuttanut katujen aurauksen ja puhtaanapidon ja kilpailussa voittaneet hoitavat nyt katujamme, niiden kuntoa, lumenaurausta ja pesua.

Kun kuluvana talvena lunta oli minimaalisesti, sattui yöllä 20.3., että lunta satoi sinne tänne Lahtea noin 2½ senttimetriä. Kaupunki heräsi aamuyöllä klo 4 muuten äänettömään lumisateeseen: lumen auraajat olivat aloittaneet työnsä.

Täällä Pyhättömänmäellä vilkaisin tuolloin ikkunasta ja näin eestaas ohitse ajelevan kookkaan traktorin ja sen kuljettajan iloisine ilmeineen hänen pistellessään asfalttista katuamme vauhdilla lumesta puhtaaksi. Tulos olikin kuvan mukaisen vakuuttava. Luntakin paremmin oli poistunut valtaisan traktorin voimin pihalaatat  ja asfaltin reunaan työläästi vuosia sitten istutettu ja kasvatettu nurmikko. Yksi laatta on kulmastaan rikkoutunutkin.

Aamulla sitten piti alkaa selvittää todella tehokasjälkistä aurausasiaa.

1. Kirjoitimme nettipalautteen samana päivänä, torstaina 20.3.(ohje enintään 250 merkkiä) PANU-palveluun. Kerroimme siinä lyhykäisyydessään tapahtuneen, vaurion tapahtumapaikan, osoitteen ja yhteyspuhelinnumeromme.

2. Saimme seuraavana päivänä, perjantaina, tekstiviestin puhelimeeni: Palautteenne on käsitelty 21.3.2014 klo 09.56. Kiitos palautteesta!

3. Vielä 22.3. lauantaina soitto PANU-palveluun……

Kun mitään ei kuitenkaan viikkoon tapahtunut, jatkui soittokierros:

4. Ensin soitto torstaina 27.3.  Lahden kaupungin Teknisen viraston katujen kunnossapidon puhelinnumeroon, joka ei toiminut, koska juuri PANU-palvelulla on korvattu tuo numero.

5. Yhteydenotto puhelimella samana päivänä Lahden kaupungin Teknisen ja ympäristötoimialan asiakaspalveluun: löytyisikö asiaa hoitamaan ihan elävä ihminen? Kyllä, kuuluu vastaus. Jätämme soittopyynnön hänelle.

6. Tunnin sisällä soittaa asiaa hoitava Lahden kaupungin virkamies. Kerromme lyhyesti tapahtuneen. Virkamies lupaa välittää tiedon YIT:lle, jonka hän kertoo hoitavan asuinalueemme katuja.

7. Ja pian soittaa YIT:n kohtelias asiantuntija. Taas tapahtuman lyhyt kuvaus ja sovimme, että seuraavana päivänä, siis perjantaina 28.3. hän saapuu paikalle klo 8.

8. Perjantaina 28.3.14 klo 8 saapuu kolme YIT:n miestä (nimilaput rinnassa), toteavat talomme edessä tilanteen: laatat pois paikoiltaan, yksi rikki, nurmikon reuna aurattu kadulle ja sadevesiviemärin päälle. Eivät kiistä, että koneet ovat kapeille kaduille liian suuria. Lupaavat, että korjausmies tulee seuraavan viikon loppupuolella.

9. Kuluu viikko, mitään ei tapahdu.

10. Lauantaina 5.4. tulee puhelimeemme taas tekstiviesti: Lähettämänne palaute käsitelty 5.4.14 klo 13.27 . Kiitos palautteesta!

11. Maanantai-aamuna 7.4. taas soitto YIT:n asiantuntijalle ja kerromme, ettei mitään korjaustoimenpidettä ole tapahtunut.

12. Samana maanantaina, iltapäivällä kuuluu kadulta, ulkoa äänekästä keskustelua: joku puhuu puhelimeen ja kertoo olevansa paikkaushommissa. Vilkaisu ikkunasta: paikalle on tullut ihan tavallinen mies mustat pikkukengät jalassa, kännykkä kädessä - on sentään lapio ja näppylähanskat. Hän nostaa laatat paikoilleen, lapioi kadulta vähän auraushiekkaa ja pihanurmikolta irtomultaa laattojen saumarakoihin, tamppaa pikkukengillään - ja asia on selvä! Onko?

Kiitos palautteesta!

 

http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/7EC5CA9C8A5C1550C2256F1F002940CA