KOLME%20ILOISTA%20ROSVOA%20KUVA.jpg

”Tervetuloa Kardemumman kaupunkiin, tervetuloa elävän teatterin pariin”, tervehti teatterinjohtaja Ilkka Laasonen selvästi riemuissaan ensimmäistä Lahden kaupunginteatterin tiedotustilaisuutta avatessaan.

Samalla tavalla helpottuneena ja innostuneena avasi oman puheenvuoronsa myös ohjaaja Aleksis Meaney hihkaisemalla: ”Hei Kolme iloista rosvoa! Kyseessä oli aluksi lasten musiikkinäytelmä, huumoria jännitystä, seikkailua, menevyyttä, musiikkia, tanssia ja kaikkea mahdollista. Kardemumman kaupungissa elämän ja kaikkien pitää olla iloisia. Tässä näytelmässä Kardemumman kaupungilla on vain yksi ongelma. Täällä silloin tällöin käy kolme iloista rosvoa ryöstämässä itselleen tarpeellisia asioita. Nämä kolme rosvoa ovat sellaisia, että he ovat pudonneet tämän yhteisön ulkopuolelle, omista syistä ja olosuhteitten pakosta.”

Kardemummalaiset valmistautuvat juhlimaan yhteistä kaupunkijuhlaa. Juhla erilaisine huvituksineen näyttää niin hauskalta, että myös rosvot haluaisivat mukaan. Pian heillä siintää mielessä jo isommat ryöstösaaliit. Jännittävät tapahtumat ja yllättävät käänteet johdattavat lopulta kaupunkilaiset karistamaan ennakkoluulonsa ja katsomaan ilkikurisia rosvoja uusin silmin. Hyväntuulisen, hauskan ja jännittävän satuklassikon seurassa on helppo olla loistotuulella!

 

Meno ja vauhti nähdyssä esityksen pienessä joukkokohtauksessa Eero-näyttämöllä oli vapaan rentoa ja vauhdikasta, sadun maailma avautui harvinaisen lumoavana näkymänä ihmisineen ja eläimineen ja itse Kardemumman kaupunki esittäytyi asujiensa maittavin lauluin ja raikkain tanssein, joilla tarinaa kuvattiin ja kaupungin asukkaiden tuntemuksia kerrottiin. Näyttelijäheittäytyminen satuun tuntui niin vilpittömältä, vastustamattoman mukaansa ottavalta, että pitkästä aikaa aitoa teatteritunnetta, huoletonta, hauskaa, vallattoman kevyttä, värikästä satua alkoi malttamattomana odottaa!

Ensi-ilta Eero-näyttämöllä lauantaina 28.8.21  klo 18.30

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/tuotannot/kolme-iloista-rosvoa-ensi-ilta/

 

 

Jännittäviä aikoja elämme jatkuvasti maamme koronakaranteenien kohdalla, kun suuret, katsojia erottavat välit teatterinkäytännöissä ovat paraikaa viranomaisten jatkuvasti uudelleen harkittavana. Onko erottava väli metri vai kaksi – siitä riippuu koko teatterin yhteisöllinen henki ja myös teatteriesityksiin pääsy, sillä jo nyt ne alkavat olla loppuunmyydyt.  Aluehallintovirastot parhaillaan pohtivat yleisökokoontumisia pandemiahuolen minimoinnin ja meidän elävää taidetta janoavien katsojien sekä valmiiden, mielenkiintoisten esitysten kannalta.

 

Lis%C3%A4liite.jpg