Tampereen%20teatterikes%C3%A4logo.jpg


Järjestyksessään 49. Teatterikesä tuo teatterin juhlan Tampereelle maanantaina 7.8.17. Tämän kesän pääohjelmiston esitykset nostavat esiin tarinoita ja kohtaloita, jotka harvemmin pääsevät sinne, missä kansallisen identiteetin ydin muodostuu. Monissa esityksissä myös pohditaan, miten yhteisöt syntyvät ja ketkä niihin mahtuvat. Teatterikesä on mukana Pirkanmaan festivaalien Sananvapauden tarina -hankkeessa, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Ohjelmisto heijastaakin monipuolisesti vapauden teemaa.

 

Tampereen%20Teatterikes%C3%A42017%20b.jp

Suuri nukketeatteritulkinta Romeo ja Julia on nähtävänä Teatterikesän ohjelmistossa.

Kuva Jussi Virkkumaa


Pääohjelmiston avaa maanantaina 7. elokuuta belgialaisen Miet Warlopin Fruits of Labor, joka on sekoitus performanssia, installaatiota, runoutta ja rock-konserttia. Maanantaihin mahtuu myös Hype-kollektiivin niin ikään poikkitaiteellinen teos Father Fucker, jonka ohjauksesta vastaa Sara Melleri.


Teatterikesä saa vieraakseen yhden maailman vaikuttavimmista underground-teattereista, Belarus Free Theatren, jonka perustajat asuvat maanpaossa Briteissä, ja ryhmä toimii Valko-Venäjällä maan alla poliittisen vainon takia. Ryhmä tuo festivaalille esityksensä Burning Doors. Toinen suurtuotanto on Ruotsin tunnetuimman nykytanssiryhmän Cullberg-baletin Protagonist, joka huipentaa festivaaliviikon. Esitys nähdään sunnuntaina Tampere-talon suuressa salissa.


Pääohjelmistossa on tänä vuonna mukana yhteensä 19 tuotantoryhmää. Kotimaisista teattereista festivaalilla vierailevat muun muassa Kansallisteatteri, Riihimäen Teatteri sekä Rakastajat-teatteri. Pääohjelmiston esitykset on valinnut taiteellinen johtoryhmä, johon kuuluvat Milja Sarkola, Miko Jaakkola ja Erik Söderblom.

 

Tampereen%20teatterikes%C3%A42017.jpg

Lahden Teatteri Vanha Jukon Minja Koski ja Jussi-Pekka Parviainen vierailevat Teatterikesän Ohjelmateltassa Kaj Chydenius -sävellysten tulkkeina.

Kuva Jussi Sorjonen


Festivaalin kokonaisuuteen sisältyvät pääohjelmiston lisäksi musiikkipitoinen Ohjelmateltta, Pirkanmaan Osuuskaupan ja Sokos Hotels Tampereen kanssa yhteistyössä järjestettävä ilmaistapahtuma ravintolafestivaali Encorebaana, kaupungin valloittava torstain Tapahtumien Yö sekä fringe-ohjelmisto OFF Tampere. OFF-Tampereen myötä Teatterikesä saa vieraita myös Kiinasta asti, kun ohjelmistossa esiintyy Fudan yliopiston ja Shanghain teatteriakatemian kokoama teatteriryhmä, Fudan Drama Troupe.


Kaikkiaan Tampere täyttyy festivaalin aikana yli 300 eri tapahtumasta, ja mukaan mahtuu myös runsaasti ilmaistapahtumia.

 

Lahen uutisia käy kokemassa kaikkiaan viisi erilaista teatterityötä kesän ohjelmistosta ja raportoi jo heti Teatterikesän avajaisten luomasta koko viikon kestävän festivaalin teatteri-ilmapiiristä.

http://www.teatterikesa.fi/

Lis%C3%A4liite.jpg