Turussa, Wäinö Aaltosen museossa saa tuntea taiteen merkityksen yhtä aikaa konkreettisesti ja fantastisen kuvitteellisesti. Museo esittelee laajasti ja perusteellisesti tilateosten, installaatioiden ja materiaalikokeilujen häikäisevän omaleimaisten, silmäähivelevän sympaattisten, puhuttelevien teosten aikalaismestarimme Kaarina Kaikkosen. Hänen  näyttelyynsä Uuden kasvun aika saa ihastua ja antaa sen lumota 5.9.-16.11. 2014.

 

M%C3%A4nt%C3%A4n%20kuvataide1-normal.jpg

Kaarina Kaikkosen viimekesäinen teos oli rakennettu Mäntän kirkon julkisivuun mänttäläisten ja vilppulalaisten lahjoittamista paidoista, joiden käyttäjien ja lahjoittajien lämpimän sydämen aistii.

Kaarina Kaikkosen taide omaperäisessä harvinaisuudessaan antaa meille hetken taidetta, joka jättää kokijalle mielikuvan, latteimmillaan kameraotoksen ja häipyy sitten avaruuteen, mutta jää eliniäksemme mielikuvitukseemme muistumaan ja juurtumaan.

Kaikkonen4-normal.jpg

Osa teoksesta Ääriviivani 2014 (teosmateriaali wc-paperi)

Kaikkonen5-normal.jpg

Älä jätä minua 2013  (Mekko/Pyynikinlinnan kokoelma)

Pääosin takeista, paidoista, kravateista, hameista, loppuunkäytetyistä kengistä, paperista, lujitemuovista ja useimmiten pienikustanteisista kierrätysmateriaaleista Kaikkonen on jo runsaat parikymmentä vuotta luonut silmillemme ja ajatuksillemme mielenkiintoisia, unohtumattomia luomuksia. Niiden visuaalinen harmonia ja sanoma on mietittyä fantasiaa ja puree meihin lumoavasti.

Kaikkonen2-normal.jpg

Minne matkamme käy 2014 (teosmateriaali miesten paidat)

Teosten usein suurimassainen muoto on kuin koko kansakunnalle ja maailmalle tarkoitettu ja niiden yllättävän moni-ilmeinen muuntuvuus mykistää teosten sommittelun erehtymättömyydellä - jotakin niin luonnonmukaisen herkkää Kaikkosen töistä henkii aistittavaksemme.

KAikkonen3-normal.jpg

Yön kiitäjä 2014 (miesten takki, koukku)

Kaikkonen myös kokeilee ideoillaan, mutta summana hänen työnsä ovat taidokkaasti paikkaan ja aikaan sidottua inhimillistä sanomaa meille kaikille: koemme ne niin kotoisen tuttuina materiaaliltaan ja rauhoittavuudellaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/W%C3%A4in%C3%B6_Aaltosen_museo

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarina_Kaikkonen

Wäinö A.jpg   Impivaaranuh.jpg

Wäinö Aaltosen museossa monipuoliset, kookkaat, ilmavat ja valoisat näyttelysalit viestivät taiteen tärkeästä merkityksestä nostaa esille ajassa ja historiassa liikkuvaa taidetta ja taiteilijoita. Jo taidemuseon tuloaula tervehtii Wäinö Aaltosen teoksin ja koko suuri rakennus on täynnä taidetta ja sen esittelyä. Jopa toimistokäytävän seinillä on erinomaisia esimerkkejä siitä, miten Turussa taiteen prosenttiperiaatteella on mm. vuonna 2011 toteutettu sykähdyttäviä tunnelmia: Turun Impivaaran uimahallin seinään on sen peruskorjausvaiheessa saatu Ann Sundholmilta tilattu teos Taivaanvuohet ruumiinkulttuuria ja kauneustajuamme ylistämään ja rikastamaan.