V%C3%A4ykk%C3%A4%20ja%20M%C3%A4ykk%C3%A4

Väykkä ja Maukka

Superteatterin ensi-illassa Maukka ja Väykkä sinisen talonsa pihalla maahan kuoppaa kaivamassa, retiisiä istuttamassa, nokkosia kitkemässä ja vettä vinssikaivosta nostamassa aurinkoisen päivän aamussa ovat sitä ainutlaatuista tunnelmaa, jonka kiireettömyyttä lapset kenties useimmat ensikertaa elämässään kokivat ja vanhat muistikuvissaan tutun kaihoisina ihastelivat.

Kiire oli poissa, hymy herkässä, mutta uudet unelmat silti toiveissa täyttää joka päivä ja kokeilla - onnistuisivatko taas tänään. Niinpä pihan touhusta ihmeitä löytyi riittävästi: kiiltävä aarre kaikkien ihmeeksi, syntyi idea ja toimintatuokio vähentää turhaa romua kirpputorille vietäväksi, leppoisaa suunnittelua ja vasaralla nikkarointia sekä tietenkin pelkkää lekoilua vaikka koko päivän tunnelmaksi.

 

Tällä kertaa aamun heräämisen raukeus, haukotteleminenkin tarttui meihin kaikkiin tosi aidosti. Ehkäpä me jo räväkkyyteen, hektisyyteen ja reaktiosalamointiin tottuneet aloimme ihmetellä sitä luontaista, rauhoittavaa tapahtumattomuutta ja annoimme silmämme ja ajatuksemme vain levätä. Hieman lämpimämpiä ystävyyssuhteita näiltä tuttaviltamme sentään jo vähän malttamattomina odottelimme, kunnes kaikki toteutuikin, kun sitten kaveruksiksi vannoutuneet Maukka-kissa ja Väykkä-koira meille viimein puhkesivat ihan loppuriimittelyllä nimistään hauskan yllättävästi tarinansa päivän raikkaalla hoilotuksella päättämään. Kiva, jännä, olivat ensimmäiset lämpiössä kuulemani pienimpien katsojien arviot teatterikokemuksestaan ja vielä samaan aikaan näyttämöllä otettiin muistoksi selfiekuvaa Maukan ja Väykän kanssa - varmaan vanhempanakin muisteltavaksi.

 

Rooleissa näyttelivät jälleen SUPER teatterin vakiokasvot Kati Taitonen (Maukka-kissa) ja  Anssi Hyvönen (Väykkä-koira). Teoksen on dramatisoinut ja ohjannut Tero Porali.

Teksti on Timo Parvelan, sovitus, musiikki ja ohjaus Tero Poralin, puvustus Emilia Poralin ja lavastus Emilia & Tero Poralin.

Näytelmän ensiesitys oli lauantaina 16. syyskuuta klo 13.
Esityksiä on sekä syyskaudella 2023 että kevätkaudella 2024.
Esityksen kesto: noin 40 min.

https://www.superteatteri.fi/