972525.jpg

 

Kaupungintalomme portaita astuvat ensi vuoden alusta uudet valtuutetut

 

 

 

Kuntavaalien tulos

 

Kotikaupunkimme luottamushenkilöt on juuri valittu.

2017652.jpg                  

           Kari Salmi

 

Onnellista on monipuolisen, ahkeran, tietävän, osaavan ja kuntalaisten mielipiteitä kuuntelevan Kari Salmen ruhtinaallisen komea kannatus. Kaikkiaan 1872 lahtelaista ymmärsi antaa hänelle valtuudet hoitaa yhteisiä asioitamme. Hän on luottamuksemme ansainnut!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

520214.jpg

Suuret mainosrahat ratkaisivat ajan tapaan vaalissa menestyneiden äänimäärän - suuret mainokset, suuri mainosten määrä niin mainostelineissä kuin lehdistössäkin tuntuivat pureutuvan kuntalaisten ajatusmaailmaan tehokkaasti. Mainostamattomat (Vaihtoehtoliike) eivät menestyneet.

 

Onnellista on myös muutaman harvan nuoren esiinmarssi jo liian vanhojen puoluekonkarivaltuutettujemme joukkoon: esimerkiksi vihreät laskivat edustajiensa keski-ikää roimasti. Onneksi on kokoomuksella vanhat, mutta palavahenkiset Marja-Leena Taavilansa ja demareilla Eila Jokisensa pitämässä meidän kuntalaisten puolta aidosti, nuorekkaasti ja tinkimättömästi.

 

Kysymysmerkiksi jäävät Perussuomalaisten edustajat, lähes tuntemattomat lahtelaisemme: heille äänestäjät antoivat muutoshädässään protestoijan aseman.

2010681.jpg

 

Vakavinta miettimistä on kuitenkin demokratian peruskysymys: onko äänelläni mitään merkitystä. Lähes puolet lahtelaisista on todennut äänestämisen merkityksen niin vähäiseksi, että eivät vaivautuneet äänestyspaikalle. Lahden äänestysprosentti näissä vaaleissa jäi 55 prosenttiin – se on yksi maan suurten kaupunkien alhaisimpia.

Lahtikaupungin uudella valtuustolla on jälleen uusi tilaus nelivuotiskautenaan päätöksillään huomioida kuntalaiset aidosti, heitä nöyrästi kuunnellen.

 

Sittenkin myös Ranta-Kartanovaalit

 

1985969.jpg

 

Alla oleva pieni tilasto osoittaa, etteivät lahtelaiset sentään kaikkia sanelupäätöksiä hyväksy.

Teknisen lautakunnan luonnosvaihtoehdon typerä päätös näkyy suoraan lautakunnassa olevien valtuutettujen äänimäärissä.

Vaalituloksessa Ranta-Kartanon nykyarvoa ja puistomaisuutta puolustaneet taas saivat suoranaisen äänivyöryn.

 

 

2015916.jpg

 

Vaaleissa ei juurikaan puhuttu kuntalaisille tärkeimmistä asioista: peruspalveluista, perusturvasta ja ihmisten huomioimisesta päätöksissä.

 

Uudella valtuustolla on tilaisuus avata ennenkokematon kuntalaisvaikuttamisen ja kuntalaisten kuuntelemisen aika Lahdessamme.

 

http://www.yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/uusi_valtuusto_kno398.html