Lumiteatteria.jpg

 

Tyttö ja lumihiutale -esityksestä lahtelaisille tutussa Sairaalanmäen turvallisessa, aidatussa lumivalkeassa puistossa kasvoi vauhdikas ja kiehtova, pikkujännittävä tanssillinen seikkailu.

Eivätpä elävää talvista ulkoilmateatteria lapset saati aikuiset ole nähneet aikoihin. Mikäpä oli pienen parikymmenhenkisen leikkikoulu-ikäisen lapsiyleisön suojalumessa pari varttia kurahousuissa istua ja nautiskella tästä ihmeestä. Eikä meillä aikuisillakaan kumisaappain, sadeasuin, villahousuin ja lämpimin vaatekerroksin mitään hätää ollut, vaikka esitys olisi tuntitolkulla meitä mukanaan vienyt. Parivarttinen tarina sujahti niin taikamaisen nopeasti.

Minne se Neiti Lumihiutale välillä katosi? Tuonne, opasti käsillään koko yleisö auliisti Tyttöä pariinkin kertaan neuvoen. Sillä eihän Tyttö yleisön lailla voinut pientä lumihiutaletta neuvomatta löytää. Me koko yleisö olimme tarinan edistyessä jatkuvien yllätysten ihmeistä ymmällä. Miten on mahdollista, että Tyttö ja Neiti Lumihiutale taas toisensa löydettyään niin ihanan mutkattomalla kaveruudella osasivat temppuilla, miltei ilmassa lentäen ihan ihmeellisiä tanssiaskeltemppujaan tehdä, molemmat ilmaan lumihiutaleitten lailla ylösalaisin tämän tästä korkealle ja toistensa syleihin, keveästi nurinniskoin hypähdellä ja tanssahdella.

Mainio pikku tarina tuo leikkipuiston jylhänsynkeänjännittävän havupuun uumenista esiin putkahtanut, musiikkiin helähtänyt ja koko laajan lumisen puistotantereen valloittanut näyttämöllinen, lähes repliikitön esitys. Luonnon lumimatto alla ja pieni vesisade päällä oli todellista ainutkertaista luonnonhelman thalia-tarhan ihanuutta, unohtumaton kokemus, liikekielen ihmeellistä, vaivatonta, balettisen taikamaista nautintoa. Ja meille kaikenikäisille välillä niin temppumaisen naurattavaa, mutta silti mielikuvituksellisen jännittävää koko tarina yllätyksellisyydessään äärimmäisen keskittyneesti seurata.

 

Esiintyjät: Leena Keizer & Laura Peltoniemi

Musiikki: Sakari Mäkelä

Kesto: 20 min

 

Lisätietoja:

https://www.instagram.com/leena.keizer/

lau.peltoniemi@gmail.com

 

Arvio kirjoitettu tilausesityksestä 25.2.2021 Lahden Sairaalanmäen leikkipuistossa

Lis%C3%A4liite.jpg