Lahden%20kansanopiston%20teat.jpg

 

Lahden kansanopiston vankka, varma ja maineikas teatterikoulutus on jälleen saavuttanut merkittäviä koulutustuloksia. Teatterin ammattiin ovat päässeet - monen sadan hakijan pääsykokeiden jälkeen - kouluttautumaan tulevasta syksystä 2020 alkaen Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen käyneet seuraavasti:

 

Teatterikorkeakoulun dramaturgiaan Senja Rajalin ja Justiina Saari, näyttelijäntaiteeseen Jesse Gyllenbögel, Ronja Keiramo ja Emma Pälsynaho. tanssitaiteeseen Pinja Pieski sekä äänisuunnitteluun Miia Junes.

 

Lisäksi Kansanopiston oppilaista yksi pääsi (Bachelor of Arts) kandidaattitasoiseen teatterikoulutukseen Berliiniin ja toinen  Kööpenhaminaan, yksi Aalto-yliopiston elokuvaohjaajalinjalle ja yksi Turun ammattikorkeakoulun teatterityön ohjaaja-valmistukseen. Nimet eivät tätä kirjoittaessa ole vielä julkisia.

 

Alla muutama Lahen Uutisia -kritiikkikatkelma valituista vuosien varrelta:

 

Henkil%C3%B6kuvaT-featari%202019%20a.jpg

Justiina Saari Vapaapäivä LU:n kriitiikki 5.5.2019

Yksi päivän vilpittömimmin omintakeisin, kielellisesti älykkäin ja riemastuttavin esitys on Justiina Saaren hieno teksti ja tulkinta, jossa lauriviitamainen ja väinökirstinämäinen suomen kieli saa Saaren kehittelemän hohdokkaan loistavan pääosan tekstissä. Tuo kekseliäs sanatavujen inspiroitu sommittelu (meille joskus kaikille omana huvinamme tuttu) on aivan poskettomassa vauhdissa ja ulottuvuuksissa tässä vallattoman vauhdikkaassa yksinpuhelussa. Harmittomuudessaan, totuutta vain siteeksi riipivässä sattumallisten mielleyhtymien mielikuvituksellisessa koskettavuudessa esitys on myös suomen kielen mahdollisuuksien loistava ylistys. Esiintyjänä Saari on vertaansa vailla, suomalainen stand up -koomikkojen mestari! ”

 

Kansanopisto%20syksy%2018-%20El%C3%A4m%C

 

"Illan kypsimmäksi esitykseksi ajatuksissamme valikoitui sisaruskämpän kohtaus Elämän makeutta pussista, jossa nuoret loivat luontevuudella, huumorilla, kohtauksen rytmittämisellä ja yhteisnäyttelemisellä aidon kosketuspinnan yleisöön ja sen nautittavaksi. Lapsuus ja nuoruus tavoitettiin tuossa kohtaushelmessä lämpimän tuoreesti."

Kritiikki 30.9.2018 - tekijöinä sekä päätehtävissä Valtteri Juvonen ja Emma Pälsynaho

 

Pinja%20Pieski.jpg

 

Vanhana Kalju-Pietuna Pinja Pieski luo ohuella ylä-äänirekisterillään yllättävää tehoa kommentoidessaan jatkuvasti tarinan tapahtumia ja käänteitä - sekä päättää roolinsa hienolla, selkeän luontevalla kuolemistavallaan meille kaikille tulevaisuuden esimerkiksi.”

Katkelma viime talven Ronja-näytelmän Lahen uutisia -arviosta 9.2.2020:

 

Onnittelumme !