Taarasti%201%209.8.22.jpg

Taidekeskus Taarastin näyttelytila on omalaatuinen tapaus. Perinteiselle taiteelle ja sen toiminnalle pyhitetty tyylikäs, avara, steriilin siisti, laaja sali, sen upeat kattorakennekaaret, monikymmenneliöiset valkeat seinät kuin nielisivät suurella harmoniallaan esille laitetut teokset häipyvinä ja pieninä seiniinsä. Tosiasiassa samassa salissa tuntuu välillä siellä käyskennellessä tila epätodelliselta ja taide saisi kilpailla salin mammuttisuudessa näkyvyydestään. Suuret seinät antavat taiteestaan myös eräänlaisen sarjamaisen ripustelukuvan - ikään kuin itse taide olisikin hieman sivuasia.

 

 

Taarasti%209.8.22%203.jpg

Jälleen on ilokseni ripustettu seinälle Erkki Aartin tuttu teos jäiden lähdöstä muutaman vuoden takaa. Se elää ja vaikuttaa yhä tunnelmallaan. Aartin kauniit, hyytävän kylmät sinivalkomaisemat ovat laadukas nähtävyys kuuden taiteilijan monien kymmenien teosten kokonaisuudesta  - selkeästi tasoltaan ulos seinältä ponkaisevaa katselunautintoamme.

 

 

 

Taarasti%202.9.8.22b.jpg

 

Matti Vesasen veistostaide on yhä yksi mielikohteeni taidenäyttelyissä vaeltaessani. Nyt hänen veistoksensa ovat entisestään pienentyneet. Ne ovat jo miniatyyriteoksia, jotka saa mahtumaan pikku salkkuun mukaansa tai vaikkapa taskuun sullottua. Mikähän taiteilijaa tuossa pienuudessa kiinnostaa, pohdin. Luulisi noissa hieman yli kymmensenttisissä veistoksissa työn olevan paljon vaikeampaa, haastavampaa ajatuksen hahmottaa ja sormien toimia.

Kauniin klassisia ne silti ovat ja materiaalitkin mielenkiintoisia kemiallisia kokeiluja, suurin jopa itse betonia. Tuottelias taiteilija elää ilmeistä etsikkoaikaansa. Jännityksellä odotan hänen seuraavaa veistosnäyttelyään.

 

https://www.taidekeskustaarasti.fi/

Taarastintie 6, 15560 NASTOLA

[email protected]

045 1099 450