Hikaillaan%20melenkuoliosta.jpg

Tšehovin luonnehtimien Kolmen sisaren Olga, Maša ja Irina haikailevat Moskovassa, Pariisissa, Meksikossa - ympäri teatterisivistyksellisen maailman - miljoonien ruusujen, piaflaulujen ja sambaisten rytmien sulotunnelmissa Teatteri Vanha Jukon ojentaessa meille thalialaboratoriokukkakimppunsa Halko #6 lohduksi syksyisen pimeyden melankuolioomme.

Inspiroivan omailmeinen tunnin viihde takasi ainakin hyvänoloisen tunnelmajäänteen mielialamme kohotukseksi: juuri näin, monimakuisesti, milloin täyssensuelliseen haikailuun yhtyelaululla puhjeten, milloin pikkumonologeihin psyykepintaamme, muistojemme helmivyötä tai esittäjän elämäkertaa raapaisten, milloin taas omasävelteisen laulunpätkän sävelin meitä kuljettaen tai liikekielin, peruukki- sekä päähinekoristuksin meidät keksimishauskuudella häikäisten saimme viihtyä kuin ulkomaanretkellä - huolta ja huomenta ajattelematta. Kevyttä, kevyttä voi viihde olla, ihastelimme näiden komediennien yhteisviehättävyyden ja musikaalisuuden spontaanin aidossa, tunnelmakirjoisessa pikkushowssa, koko salin täyttänyt yleisö omakokemuksellisesti.

Nostalgiaa, päiväntuoreutta, yllättävyyttä - kuin näppejämme avaamaan syyhyttävä, suljettu kukkapaketti tuo Halko #6, jonka saimme avata ja sen originellilla, huumavatuoksuisella kukkasidonnalla oman syysmelankuoliomme unohtaa.

 

Haikaillaan2.jpg

Halko #6  lastunhakkaajat Simo Saukkola, Linda Wallgren, Maria Nissi, Minja Koski. Ilona Pukkila

Syksyllä 2015 avattu Halko-teatterilaboratorio on Teatteri Vanha Jukon ensemblen työtapojen kehittämispaja. Laboratoriossa harjoitellaan viikko ja sen jälkeen näytetään myös yleisölle, mitä on saatu aikaan. Järjestyksessään viides, Halko #6, näytti lastunsa 5.11.16.

http://teatterivanhajuko.fi/halko/