perjantai, 19. maaliskuu 2021

Minna Canthien puute Lahdessa

Ammatikoulucabth-normal.jpg

Kuva vuodelta 2010

Minna Canthia juhlitaan tänään. Olen odottanut, että hänen arvonsa olisi noussut potensseissa, kun Lahden kuuluisat Suomalaiset Historiapäivät otti viimeksi 2019 Canthin juhlavuonna hänet laajaksi, monipuoliseksi yhteiskunnalliseksi aiheekseen ja suomalaisuuden uudistajaksi sekä tasa-arvoisuuden puolustajaksi esitellen.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/02/minna-canth-tanaan-suomalaisilla-historiapaivilla

 

Odotin suotta, että keskeiset lahtelaiset kaupunkimme viestinnästä vastaavat naiset olisivat omassa työssään, ahkeruudessaan, työmoraalissaan ottaneet hänet esimerkikseen. Mitä vielä. Lahden nettisivujen kahdeksan naisen tiimi on valmistanut meille niin ala-arvoisen verkkosivukokonaisuuden, että se on häpeä koko Lahden vähäiselle ja Suomen yleiselle sivistykselle. Eivät ole uskaltaneet edes miehiltä apua pyytää.

https://www.lahti.fi/

 

Otin viimeksi esimerkissäni aiheeksi sivujen asiahaun, YHTEYSTIEDOT . Niistä ilmenee, etteivät sivujen tekijät itse ymmärrä edes sivujen tarkoitusta, eivät osaa alkeellistakaan aakkosten hallintaa eivätkä ottaa kaupunkilaisten (kommentit) neuvoista onkeensa. Minna Canthin kaltaisesta tuoreesta otteesta, toimivasta ja tuloksellisesta aikaansaannoksesta Lahden kaupungin yksinoikeudekseen julistamassa uudistuksessa ei ole jälkeäkään. Lahden kaupungin viestinnän kahdeksan ammattilaista ovat kaikki kuin 1800-luvun Hella Vuolijoen Niskavuoren vanhoja emäntiä, naisten oikeuksista tietämättömiä, omaan epäonnistuneeseen aikaansaannokseensa kynsin ja hampain tarrautuneita - ja  aina oikeassa.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2021/03/kaupungin-tiedotus

 

Onneksi vapaa Suomi osaa sinivalkoisesti hulmuttaa Minna Canthille ja hurrata suomalaiselle tasa-arvolle!

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/06/riemastuttavaa-teatte

Suomen lippu.jpg             Suomen lippu.jpg

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
  • Kommentoi

    Kommentointi avautuu jokaisen artikkelin alla olevasta puhekuplakuviosta.
    Toivon runsaasti kommentteja vuodatuksiini. Kirjoittajan on liitettävä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteensa mahdollista yhteydenottoa varten (sähköpostiosoitetta ei julkaista). Näin taataan sananvapauslain 4. pykälän vastuukysymykset kommentin sisällöstä sekä kirjoittajan lähdesuoja.

    Toimituksen sähköposti: lahenuutisia[at]luukku.com