Hämeen vaalipiirin kansanedustajat vuosiksi 2011-2015

(ehdokkaan sijoitus, nimi, ikä, puolue, äänimäärä ja vertailuluku)

1303100301_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lahdella on nyt kuluneilla valtiopäivillä ollut neljä omaa kansanedustajaa - kirjoitin edellisessä vuodatuksessani. Kävin jutussani lävitse lahtelaiskansanedustajiemme aikaansaannoksia neljän kansanedustajavuoden osalta  ja päädyin lahtelaisittain ajateltuun lopputoteamukseen:

"Lahtelaisittain on siten luonnollista, ettemme tulevissakaan vaaleissa äänestä lahtelaisehdokasta - hehän eivät saa mitään aikaan. Lahtelaisedustus ei eduskunnassa siis kasva, vaan joudumme antamaan jälleen äänemme lähinnä Kanta-Hämeen edustajien suuntaan. Missä vika, meissä vai valitsemissamme kansanedustajissa."


Ennustukseni toteutui tylysti

Vaalipiirin kantahämäläiset ehdokkaat keräsivät jälleen ylivoimaisesti eniten ääniä.

Uusiksi kansanedustajiksi ylsi vain kaksi lahtelaisehdokasta, Mika Kari ja Jouko Skinnari, molemmat SDP:n ehdokkaita. Muiden puolueiden lahtelaiskansanedustajia ei löydy uudesta eduskunnasta. Tulos on lahtelaisittain surkean nolo ja odotettu. Koko maan äänestysvilkkaus oli 70,4 %, mutta Lahden vain 63,9% !**

Onnittelumme Mika Karille ja Jouko Skinnarille!

Mikan varaan me laitamme toivomme uusista lahtelaistuulista valtakunnan politiikassa.

Jouko uusii (tosin vaalipiirissämme järjestyksessään viimeisen 14. ) kansanedustajapaikkansa: häneltä toivomme terästymistä, lahtelaisten aikaisempaa paljon herkempää kuulemista ja kuuntelemista pian alkavilla valtiopäivillä.


**Lahden äänestysprosentti on vaalipiirin kaupungeista ylivoimaisesti alhaisin ja vaalipiirin kaikista kunnista toiseksi heikoin

http://www.vaalit.fi/index.htm