LAhen vaakuna.jpg

Lahden kaupunginvaltuuston uudessa kokoonpanossa ovat edelliseen valtuustoon verrattuna äänestyksen selkeitä voittajia vihreät 7, keskusta 4 ja demarit 19. Pelkästään näistä voittajapuolueista voidaan valita kaupunginhallituksen enemmistö, sillä valtuutetuista ne muodostavat enemmistön eli 30 valtuuston 59 päättäjästä. Vaalien voittajiin kuuluu myös Kalle Aaltosen Pro-ryhmittymä kahdella valtuustopaikallaan.

 

Vaalien 2012 tulokset                           Vaalien 2017 ennuste     ja  tulos

VIHREÄT                                3                      5                

KESKUSTA                             2                      5                 

KRISTILLISET                        4                      4                4

PRO LAHTI                            -                        2                2

PERUSSUOMALAISET         9                       5                5

VASEMMISTOLIITTO             5                      4                4

DEMARIT                              18                    17              19    

KOKOOMUS                         18                    17              14   

                                  59                         59                 59       

 

Matematiikan pitäisi olla selvää” kirjoittavat useat lukijat Lahen uutisia - toimitukseen ja ihmettelevät, miten jo nyt julkisuudessa neuvotteleva vanhakonkarinen ukkolauma aikoo unohtaa matematiikan ja omalla laskutavallaan mitätöidä koko vaalituloksen.

 

Kokoomuksen täydelle sanelupolitiikalle äänestäjät ovat Lahdessa kyllästyneet ja antaneet nyt vaaleissa selvän tuomion. Parhaillaan neuvottelevat poliitikot tuntuvat tämän tosiasian vallanhimossaan heti unohtaneen.

 

Toinen vaalituloksen itsestäänselvyys pitäisi olla, että keskeisiin luottamustehtäviin, kaupunginhalllituksen jäseniksi ja valtuuston puheenjohtajistoon sekä lautakuntien ja kaupunginhallituksen jaostojen puheenjohtajiksi on valittava enemmistö naisia - naisia nimittäin valtuustoon valittiin 30 ja miehiä 29. Enemmistö on nyt naisten.

Samoin suuripalkkaiset erilaisten maakunnallisten luottamustointen johtotehtävät terveyskuntayhtymissä ja maakuntatasoisessa hallinnossa on syytä nyt muuttaa poliittiselta aatesuunnaltaan vahvistamaan vaalitulosta sekä naisten edustavuutta nyt Lahden päättäjiä niihin valittaessa.

Uusi%20kaup.hallitus.jpg

 

Vuoden 2012 kuntavaalien tuloksena Lahden kaupunginhallituksen ja keskeisten lautakuntien vuosipalkattuihin puheenjohtajan tehtäviin valittiin pelkästään vaaleissa menestyneiden puolueiden edustajia ja vain miehiä. Nyt voidaan noudattaa samaa periaatetta ja valita edelleen ainoastaan voittaneiden puolueiden keskuudesta palkalliset puheenjohtajat ja vastavuoroisesti kaikki tällä kertaa naisia.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2017/04/koe-13

 

Neuvotteluissa puolueet ovat unohtaneet kokonaan vaalien tulokset ja laittaneet neuvottelijoiksi meitä pettäneet politiikan kyllästämät mieskonkarit. Meidän äänestäjien aliarviointia ja vaalituloksen mitätöintiä tuoreeltaan on se, että äänestäjien enemmistön vaatima suunnanmuutos ja naiset on unohdettu.