LAMK.jpg

Lahden kaupungin virkakoneisto tuntuu yhä nukkuvan tulevaisuuden vaaroista huoltakantamatonta eurosetelipatjoin sijattua harhauntaan.

Lahen uutisia on jo useampaan kertaan viime vuosina pyytänyt kaupunkimme eri virkamiehiä ja luottamushenkilöitä pistämään Ladec-nimisen firman maan tasalle. Tämä Lahden seudun kehitystä luotsaava monikymmeninen käenpoikaisfirma ei ole saanut mitään myönteistä aikaan. Nyt vasta kun ympäristökunnat ovat Ladeciin täysin tuskastuneet, myös Lahden keskushallinto (kaupunginhallitus) on huomannut, että Ladec tulee aikaansaannoksiinsa nähden tuhottoman kalliiksi. Lahti aikoo siis ympäristökuntien tapaan kuristaa määrärahansa Ladecille.

 

Kun Ladecin hallinnon puheenjohtajina ovat toimineet kaupunginjohtajamme ja sen keskeisissä työtehtävissä saa toimeentulonsa kaupunkimme poliittisten puolueitten kellokkaita, puuttuminen tällaiseen tuloksettomaan toimintaan on ollut korruptoituneelle hallinnollemme ymmärrettävän työlästä ja kiusallista.

 

Vaan eipä Lahti kansalaisille kerro, että samoihin tehtäviin, mitä se Ladecille on vuosia sälyttänyt ja euroja miljoonittain syytänyt, kaupunki on koko ajan palkannut lisää johtajia. On kehitysjohtajaa, on hankejohtajaa, on päällikköä ja apulaispäällikköä ynnä konsulttiprojekteja henkilöineen tullut niin monipäisesti, ettei edes kaupunginjohtaja uskalla todellista lukumäärää kertoa. Kaksinaamaista ja vilpillistä on tällainen kaupungin hallinto.

 

Toinen asia, johon Lahden kaupungin päättäjiä on monien kansalaisten, opiskelijoiden, opettamisesta ymmärtävien asiantunijoiden, Lahden tulevaisuudesta huolta kantavien ihmisten kannanotoissa ja kirjelmissä yritetty jo kohta viisi vuotta puuttua Lahden imagon säilyttämiseksi, on Lahden ammattikorkeakoulun tulevaisuus. Korkeakoulunhan luulisi edustavan seutukunnan ylintä asioiden ja pedagogian asiantuntemusta. Lahdessa ammattikorkeakoulu on menossa maanrakoon: fyysisesti kaupunkimme takapihalle Mukkulan kaupunginosan tehdaskiinteistön uumeniin, pedagogisesti sen parhaat opettajat on jo irtisanottu ja kaupungistamme kaikonneet, ja näin ammattikorkeakoulumme valtakunnallinen oppilasimu on laskenut maan heikoimpien ammattikorkeakoulujen tasolle.

 

Muutamat lukijani ovat pyytäneet, että Lahen uutisia julkaisisi uudelleen pari vuotta sitten tehdyn artikkelin ammattikorkeakoulumme tilasta. Teen sen mielelläni ja siinä toivossa, että Lahden poliittiset ja palkatut hallintomiehet ja -naiset puuttuisivat Ladecin asioiden lailla myös Lahden ammattikorkeakoulun hallinto- ja suunnitteluasioihin. Tätä menoa Lahti on pian vain sivistyksen rappiokylä Suomenmaassa.

 

Tässä linkki tuohon parin vuoden takaiseen Lahen uutisia -juttuun:

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2014/11/ammattikorkeakoulumme-lahden-takapihalle

 

Vuodatusmainos.jpg