Kun Lahden virkamies joskus saa jonkin idean, hänen on vaikea sitä tarjoilla päättäjille eli kunnallispoliitikoille. Lahden virkamies kun yleensä on joko vasemmistolainen(sd) tai oikeistolainen (kok). Mikä silloin avuksi? Puolueettomuus, jonka lahtelainen nimi on konsultointi. Kaikki mahdolliset asiat hoidetaan kiemurrellen ja kiertoteitse konsulttien kautta.

Niinpä parhaillaan on menossa mm. Lahden kaupunginjohtajan valinta.

405089.jpg

Kaksi 54-vuotiasta loppusuoralaista Lindelöf ja Myllyvirta

Loppusuoralle on päästetty kaksi kaupunginjohtajaa. Lahden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta on päättänyt kutsua soveltuvuustesteihin Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin (sd) sekä Mikkelin kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran (kok). Näiden kahden ehdokkaan soveltuvuuden testaa lahtelainen Personnel–konsulttifirma. Kun Lindelöfin äidinkieli on yhtä hyvin suomi kuin ruotsikin ja virkakokemusta Kotkan kaupunginjohtajuudesta vasta kolmisen vuotta ja kun Myllyvirta on ollut jo 15 vuotta Mikkelin kaupunginjohtajana, lienee hämäläisille yksikielisille valitsijoille selvää kumpi kahdesta pahasta tai parhaasta otetaan.

Niinikään vielä lähempänä, ensi torstaina on päätökseen menossa mm. Tiirismaan lukion ja Lahden Lyseon lukion rehtorin viran täyttämiset.

405143.jpg405199.jpg

Pieni virkamiehistä ja poliitikoista koostunut valintaryhmä on valinnut yhdeksästä haastatellusta hakijasta neljä loppusuoralle konsulttiyhtiön testattavaksi. Näistä neljästä keskiviikkona 21.2.2007 valitsijaryhmä saa kuulla konsulttifirman näkemyksen ja päivää myöhemmin Lahden sivistyslautakunta valita firman näkemyksen perusteella nuo kaksi rehtorinviran hoitajaa. Ehdokkaiden soveltuvuuden on tutkinut lahtelainen Personnel –konsulttiyhtiö.

Mitä yhteistä näissä lahtelaisissa valintamenettelyissä sitten on? Ensinnäkin kummankaan virkavaalin loppusuoralle ei ole päästetty yhtäkään lahtelaista, vaikka heitä hakijoista on suuri osa.Toiseksi se, että soveltuvuushaastattelun tekee molemmissa tapauksissa sama Personnel –konsulttiyhtiö.

Tiesitkö muuten, että Lahen uutisten saamien tietojen mukaan lahtelaisen Personnel –yhtiön omistaa Heikinheimojen perhe. Arja Heikinheimo on Lahden kaupunginvaltuuston yksi kokoomuspuolueen kaupunginvaltuutetuista. Hän on myös Personnel -yhtiön omistava osakas. Hänen miehensä taas on yhtiön toimitusjohtaja-osakas.

405142.jpg

 Arja Heikinheimo.

Näin lahtelai  tekee kaikki virkavaalit puolueettomiksi ja arvostaa lahtelaista asiantuntemusta.