Miksi vanhat, toimimattomiksi osoittautuneet Lahden veronmaksajien ylläpitämät järjestelyt halutaan edelleen pitää toiminnassa?

 

Yksi sellainen on Ladec – Lahden Seudun Kehitysyhtiö. Se on alkuaan yhden virkailijan, Lahden elinkeinoasiamiehen, tehtävästä paisunut lähes kuudenkymmenen kalliisti palkatun henkilön muodostamaksi kaupungin tytäryhtiöksi - todelliseksi rahaa imeväksi tuottamattomaksi loiseksi Lahdellemme. Sen alkuperäinen tehtävä on ollut Lahden seudun työllisyyden hoitaminen. Se on onnistunut tehtävässään huonosti. Kaupunkimme työpaikat ja yritykset ovat kuivuneet ja vähentyneet, työttömyys 20 % luokkaa ja nuorisotyöttömyys maan huippua.

http://www.ladec.fi/ladec/hallitus-ja-toimitusjohtaja

 

Ladec.jpg

Ladec - Lahden kehitysyhtiö Lahden Tiedepuistossa, osoitteessa Niemenkatu 73

 

Miksi Ladec yhä on pystyssä? Ladecin toiminta on ovelasti sidottu päättäjiin: sen luottamushallinnon puheenjohtaja on Kari Salmi, entinen joviaali kaupunginjohtajamme. Ladecin leipiin kuuluvat monet kaupunkimme muutkin valtuustopäättäjät, kuten mukava sos.dem.puolueen poliittisesti vahva valtuutettu Pekka Komu, hän vaikuttaa yhtenä Ladecin monista yrittäjyyteen keskittyneistä liiketoimintakehittäjistä. Tällaiset tavoitteessaan epäonnistuneet Ladecin tapaiset yritykset vaativat siis poliittisen konsensuksen tuen - kokoomuslaisiakin Ladecin palkkalistoilla ja hallinnossa riittää. Onko kaupunkimme kannalta oikein, että tällaisin herrasmies-henkilökemioin ja konsensussopimuksin tuhlataan veronmaksajien varat takaamaan Ladec-yritykselle panssarit pysyä tuloksettomanakin vuodesta toiseen hengissä.

 

Entisen Nastolan virkamiesten virat pitää Lahti-Nastola -yhdistymissopimuksen mukaan säilyttää seuraavat viisi vuotta. Silti nyt jälleen kaupunginvaltuustomme valitsi yksimielisesti uuden kallispalkkaisen kehitysjohtajan monien entisten lisäksi ja jälleen täysin kaupunkiamme tuntemattoman, ulkopuolelta tulevan Olli Alhon.

Kun hän valintahaastattelussa ensimmäiseksi, tärkeimmäksi tehtäväkseen määritteli työttömyyden vähentämisen ja työllisyyden nostamisen kaupungissamme, niin eikö juuri nyt ole oikea ajankohta lakkauttaa Ladec ja sen kalliit toimet, jotka Alhon lupaamaa tulosta eivät ole pystyneet toteuttamaan monen vuoden työpanoksellaan ja monikymmenpäisellä henkilöstölläänkään.

 

Lopetetaan Ladec ja pistetään Olli Alho toteuttamaan lupauksensa.

 

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2014/04/lahtelaisen-saastoleikkuri