Maija%20Isola%201%202021.jpg

Hämeenlinnan taidemuseon olen vuosia saanut välittää lukijoilleni yhtenä maamme kiinnostavimpana taiteen esittelypyhättönä. Sinne olen mennyt vierailemaan kymmeniä kertoja, kun Lahden taidemuseo on ollut jo monet vuodet suljettuna ja sinne menen myös sen jälkeen, kun se Malva joskus ehkä avautuu. Hämeenlinnan taidemuseoon siis aina mieltä, mielialaa nostamaan ja taiteilijoiden luomaa kauneutta ja puhuttelevuutta kokemaan.

 

Kuraattorin videoesittely Vahva ja värikäs sivellin – Maija Isolan maalauksia -näyttelyyn

Maija%20Isola%203%202021.jpg

Maija Isola, Laika ja minä, 1971, öljy, yksityiskokoelma

Hämeenlinnan taidemuseon uusi näyttely Vahva ja värikäs sivellin avautui koronarajoitusten vuoksi 16.4. vain digitaalisesti.

Poikkeuksellisen vierailun Lahen uutisia -lukijakin saa taidemuseon pitkäaikaisen, taitavan, monipuolisen amanuenssin Päivi Viherluodon valmistamassa esittelyssä. Sen reilun seitsemän minuutin pituinen tuokio taiteilija Maija Isolan - Marimekonkin monen kuosin suunnittelijan - luomaa maalaustaidetta on harvinaisen selkeä taide-esittely.

Videoesittelyyn pääset tästä  linkistä: https://youtu.be/gzRr9hVKY7E

Maija Isola (1927–2001) työskenteli taidemaalarina lähes viisikymmentä vuotta. Parhaiten hänet tunnetaan Marimekolle suunnitelluista painokangasmalleista, joista monet ovat edelleen tuotannossa. Taidemaalarina hän on jäänyt kuitenkin tuntemattomaksi. Näyttelyssä esitellään kattavasti Maija Isolan maalauksia 1950-luvulta 1990-luvulle.

Näyttely on avoinna 16.4.–12.9.2021. Hämeenlinnan taidemuseo on suljettu vallitsevien koronarajoitusten vuoksi 30.4.2021 asti. Muutokset aukioloajoissa ovat mahdollisia myös sen jälkeen. Katso ajankohtaiset tiedot ja tiedotteet museon verkkosivuilta.

Maija%20Isola%202%202021.jpg

 


Täältä pääset Hämeenlinnan taidemuseon muihin näyttelyihin ja digitaalisiin taidemuseokierroksiin:

https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi

 

Lis%C3%A4liite.jpg