Rantak-.1.jpg

Lahden Ranta-Kartano kävi pisimmän mahdollisen valituskierroksen äänestystuloksestaan 30-29 aina korkeinta hallinto-oikeutta myöten. Kun kaava sitten lopullisesti sai lainvoiman, hyväksyttiin myös korttelien neliömäärät, rakennusten korkeudet sekä sitovat rakennustapaohjeet korttelien rakennuksille. Yllä on ensimmäisen suunnitellun rakennuksen arkkitehtipiirros - siinä ei enää mikään vahvistetun kaavan sisällöstä pidä paikkaansa, se on siis laiton:

1) Kaavan kolmikerroksisesta rakennuksesta on tulossa nelikerroksinen ja

2) Rakennustapaohje:"Parvekekaiteet tulee toteuttaa siten, että ne estävät parvekekalusteiden näkymisen yleisille katu- ja puistoalueille." - jää sekin täysin näillä kuvan esittämillä avoparvekkeilla toteutumatta.

Ranta-Kartanon kaavan uudelleen manipulointi on täydessä vauhdissa: jo ensimmäiseen alueen uuteen taloon haluaa tontin ostanut rakennusfirma siis lisää kerroksia korkeimman hallinto-oikeuden vahvistamaan kaavaan ja rakentaa neliöitä yli sallitun korkeuden kohti taivasta. Ja mikä pöyristyttävintä, myös hotelliin sisältävä kortteli aiotaan kokonaan rustata uudelleen, vaikka siinä on selkeä rakennussuunnitelma ja rakennusohjeet palveluhotellin rakentamiseksi kerroksineen, korkeuksineen. Missä teidän valtuutettujen selkäranka näissä tärkeissä kaava-asioissa oikein on?

 

Lahden entistäkin nynnerömmäksi käynyt konsensus on taas kerran osoittanut toimimattomuutensa. Jälleen viimeisin äänestystulos 30-29 kertoo, ettei yksimielisyys ja yksituumaisuus edes kaupunkimme kasvojen, pääkatu Aleksin, tulevaisuudesta toimi.

RamiLehto.jpg  MikaKari.jpg  IllaViljanen.jpg

       Rami Lehto                                                Mika Kari                                         Ilkka Viljanen

Kun valtiopäivävaalien lähestyminen nyt aiheutti 24.11.2014 kaupunginvaltuuston monissa budjettipäätöksissä sen, että jopa Lahden pääehdokkaiksi puolueissaan leimautuneet Ilkka Viljanen, Mika Kari ja Rami Lehto eivät äänestäjien pelossa uskaltaneet toteuttaa supistusaikeitaan, mm. lopettaa Harjun koulua saati lähikirjastoja, niin tulemme vaatimaan heiltä myös ehdotonta lupausta tulevien valtiopäivävaalien vaalilupauksiin samoista asioista. Mikäli heistä joku aikoo eduskuntaan päästä, me vaadimme heiltä myös kaupunkimme palvelujen parantamista eikä vain karsimista niin kuin nyt. Samoin vaadimme jo hyväksyttyjen kaavojen ja demokratian kunnioittamista kaupungissamme - silloin uskomme heihin myös valtiopäiväedustajina voi palautua.

elisaliento%C3%B6la.jpg

    Elisa Lientola

Vain valtuutettu Elisa Lientola uskalsi puolustaa meidän kaupunkilaisten palveluja tekemällä esityksen Harjun koulun säilyttämisen puolesta - hävetkää miehet kaksinaamaisuuttanne!

Ympäripyöreitä, tuuliviirimielipiteisiä ehdokassurkimuksia emme tulevaan eduskuntaan valitse, arvoisat ehdokkaat!