Suomalaisen kesän kulttuuritarjonta on jotain ainutlaatuista. Kesäteatterit ympäri maan vetävät ilta toisensa jälkeen katsojansa: vähintään kerran kesässä on jokin näytelmä käytävä,kesäviihteen nimissä kokemassa. Myös kuvataide sykkii kesäänsä jokavuotisilla näyttelyillään kansaa houkuttaen ympäri Suomen.

 

Kulttuuriset tapahtumat ovat löytyneet myös runoudesta. Ylivertainen suosikkini on jokavuotinen Annikin runofestivaali Tampereella - runon todellista juhlaa, huippurunoilijoita, runontulkitsijoita koko päivä. Lahden runomaratonin nelipäiväinen tapahtuma on, vaikkei vielä tasoltaan, niin ajatukseltaan myös alkukesän merkittävä, joka toinen vuosi järjestettävä ylistys runoudelle. Kajaanin jokavuotinen viisipäiväinen runoviikko on parhaillaan käynnissä ja jo perinne oikean runon ystäville ja runouden tulkitsijoille.

 

Tampereen%20teatterikes%C3%A4%202018%20S

 

Korkeakulttuurisista kesäkulttuureista joka toinen vuosi järjestettävä Lahden kansainvälinen urkuviikkokin on yhä voimissaan. Tampereen kansainvälinen Teatterikesä on yltänyt jo viidenkymmenen vuoden instituutiolliseksi maamme kansainvälisesti arvostetuimmaksi ja tunnetuimmaksi elokuun ensimmäisen viikon perinteikkääksi tapahtumaksi: Lahen uutisiakin käy kokemassa kahden päivän ajan tämän teatterikesän juhlavuoden esityksiä ja henkeä..

https://www.teatterikesa.fi/

 

 

 

 

 

Takink%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6viikko.jpg

 

Pisimmälle on kuitenkin menty järjestämällä kansankulttuuria ihan täyden koko viikon tolkulla ja yleisölle maksuttomina kokemuksina. Ehkäpä Suomen ainutlaatuisin on jo 26. kerran pidettävä Orimattilan Mallusjoen pienen kylän Takinkääntöviikko.

 

Jos et ennen ole kokenut tätä joka kesä aina uusisisältöistä kultttuuri-ihmettä huipputaiteilijoineen, laita tästä ohjelma ja esiintyjät muistilapullesi tai toisen korvan taakse. Ainakin minulta on jo muutamana vuonna lipsahtanut koko kesän omalaatuisin riemu muka kiireiden keskellä huomaamatta.

 

 

Mallusjoen Takinkääntöviikko 2018

 

Takink%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6viikko%20kuva.

 

Takinkink%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6viikot.jpg

 

https://www.facebook.com/groups/MallusjoenTakinkaantoviikko/

 

Lis%C3%A4liite.jpg