TIEDETTÄ ja kulttuuria tukeva Alfred Kordelinin säätiö on jakanut jokavuotiset palkintonsa kolmelle tulevaisuuden tekijälle. Kukin palkinnoista on 50 000 euron arvoinen.

Palkinnot myönnettiin kapellimestari Dalia Stasevskalle, professori Ilari Sääksjärvelle luonnon monimuotoisuuden tutkimustyöstä ja professori Minna Halmeelle  merkittävästä urasta vastuullisen liiketoiminnan parissa. 

Kuva: Dalia Stasevska

 

Kapellimestari Dalia Stasevska

Stasevska on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi maailman kuuluisimmista kapellimestareista. Stasevska on kulttuurialan tulevaisuuden tekijä, joka on vaikuttavan kapellimestariuransa lisäksi osoittanut suurta tahtoa vaikuttaa yhteiskuntaamme kestävämmän, tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Dalia Stasevska on taiteilija, vaikuttaja sekä esikuva nuorille taitureille.

Stasevska on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, joka on kouluttanut maailmalle joukon kansainvälisesti arvostettuja kapellimestareita. Hän on kiinnostunut klassisen musiikin lisäksi laajasti musiikin eri lajeista sekä muista taiteista, erityisesti nykytaiteesta, ja ottaa niistä vaikutteita työhönsä. Tällä hetkellä Stasevska toimii Sinfonia Lahden ylikapellimestarina, BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailijana ja kansainvälisen Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana.

https://kordelin.fi/alfred-kordelinin-palkinnot-2022