Heinla%201.jpg

 

Museo- ja taidetoiminta läheisimmässä naapurikaupungissamme Heinolassa on ollut jo pitkään tasollisesti ja mielenkiinnoltaan paljon Lahtea edellä, maan parhaimman suomalaisen asiantuntemuksen käsissä.

 

Viime vuodenvaihteessa, jouluna 2015 Heinolan pitkäaikainen museonjohtaja Kari-Paavo Kokki irtisanoutui tehtävästään - syynä mitä ilmeisimmin kunnan museotilojen supistuspäätökset museojohtoa kuulematta. Maineikas museo on nyt ollut koko kevään tuuliajolla, viransijaisten hoidellessa museon peräsintä.

 

Eilen sain serkultani Haminasta pitkän puhelun, jossa hän kertoi suuren suruviestin yllättäen kohdanneen haminalaiset. Muutaman vuoden Haminan museo- ja taidetoiminnan johdossa ollut lahtelainen monitoiminainen, fil.maist., runoilija, kirjailija, järjestöihminen ja todellinen kulttuuripersoona oli saanut Haminan heräämään ja innostumaan museo- ja taidetoimintaan: innostus nähdä ja uusia Haminan kulttuurielämää oli ollut tämän lahtelaishenkilön aikaansaamaa, syntyperäinen haminalainen serkkuni kertoi. Nyt tämä innostava ja uutta luonut persoonallisuus on jättämässä Haminan ja haminalaiset.  

 

Terhi%20Pietil%C3%A4inen.jpg

 

Terhi Pietiläinen (Willman) on juuri eilen valittu Heinolan museotoimen johtoon. Onnittelemme heinolalaisia, sillä heillä on lahtelaisia monin verroin enemmän onnea museonjohtajavalinnassaan.

Niin - ja Terhin tuntien, kyllä hänen kulttuuri-innostuksensa, sympaattisuutensa ja taitonsa säteilee tänne Lahteenkin, näin lähellä ja Päijät-Hämettä kun me sentään olemme.