233.jpg

Lahtelaiset osaavat jo odottaa vuodesta 2009 alkaen järjestettyä Desucon-tapahtumaa. Desucon kokoaa Sibeliustaloon liki kolme tuhatta japanilaisesta populaarikulttuurista, erityisesti animaatiosta kiinnostunutta nuorta ja vähän vanhempaakin keskustelemaan, pelaamaan, kisaamaan ja tapaamaan muita harrastajia. Katukuvaamme yllättävän hyvin sulautuvat cossaajat* kummastuttavat ja ilahduttavat kesäviikonlopun lisäksi myös talvella Desucon Frostbiten aikaan.

Desucon-tapahtuma on saanut alkunsa samoin kuin moni muu hyvä asia: muutaman aktiivisen harrastajan ideasta, haaveesta saada omannäköinen con** eli tapahtuma, jonne samasta aihepiiristä kiinnostuneet ihmiset kokoontuvat  viettämään aikaa ja tapaamaan samanhenkistä porukkaa. Loppuunmyydyksi jättitapahtumaksi kasvaneen, nyt seitsemättä kertaa järjestettävän Desuconin erottaa ammattilaisten järjestämistä suurtapahtumista enää se, etteivät sen tekijät saa työstään rahallista korvausta. Desucon nauttii myös alan harrastajien arvostusta poikkeuksellisen hyvin järjestettynä conina. Suomessa järjestetään eniten coneja heti Japanin ja Korean jälkeen.

Monet tosiharrastajat valmistelevat pukujaan huolella, jopa useita vuosia. Viimesilaus tehdään tietysti vasta edellisenä iltana, mutta h-hetkellä kaikki on kohdallaan:

 

Haastikset%20kuvina.jpg

 

319.jpg

Desuconissa järjestettiin myös cosplay-kilpailu. Hall Cosplayssa kilpaili mm. The Moon -hahmo The Legend of Zeldasta.

333.jpg

EuroCosplay -karsinnassa Lontooseen Suomen edustajaksi valittiin Mira Rauhala hahmollaan Female Dekan (keskellä) R.O.H.A.N. onlinestä. Vasemmalla Helena Alajärvi eli Agent Batange, Guild Wars 2 ja oikealla Laura Lipponen eli Kefka Palazzo, Final Fantasy Dissidia.

359.jpg

Desuconissa ei kuitenkaan ole pukukoodia. Tapahtumaan voi pukeutua joksikin muuksi kuin on (eli cossata) tai tulla ihan omana itsenään. Kaikki ovat tervetulleita!

 

* Cossaaja on cosplay harrastaja. Cosplay eli costume play on pukuleikkiä eli fiktiiviseksi hahmoksi pukeutumista.

** Con tulee englannin kielen sanasta convention, kokous, tapaaminen.

 

Desucon 5.-7.6.2015

https://desucon.fi/desucon2015/

 

Haastattelut ja valokuvat: Helmi Virtanen