Uusi%20musiikkiteat4.jpgUusi%20musiikkiteat5.jpg

Lahtelainen musiikkiteatteri elää nuorekkaan keväisissä elinvoimissa, vaikka kaupunkimme maankuulu musiikkiteatterikoulutus sai viime keväänä kaupungin johdon, päättäjiemme sekä erityisesti ammattikorkeakoulun rehtorin ala-arvoisesta sivistysymmärryksestä kertovan tappotuomion.

 

Lahden musiikkiteatterikoulutuksen (MuTe) viidentoista vuoden toiminta-aikana valmistuneita musiikkiteatterin ammattilaisia on ympäri Suomen - television, radion, filmituotantojen, teatterien ja musiikkioppilaitosten töissä ja toimissa. Monet ovat perustaneet ohjelmayrityksiä, teatteriryhmiä, teattereita, taideosuuskuntia ja useat ryhtyneet musiikkiteatterin keikkaileviksi yrittäjiksi.

Viimeisimmät viime keväänä Lahden musiikki- ja draamainstituutista valmistuneet ovat hekin jo saaneet erilaisia rooli- tai näyttelijäkiinnityksiä maamme teattereihin. Lahdessa ilman heitä ei voisi tehdä vuosittaisia teatterimme yleisömagneetteja, musikaaleja.

 

Lahteen viime syksynä perustettu kuusihenkinen Musiikkiteatteri NYT  tuo perinteisen musiikkiteatterin rinnalle kaupunkiimme ajassa liikkuvat, päivänpoltteiset puheenaiheet. Yksi ryhmän päätavoitteista on nuoremman yleisökannan tavoittaminen ja valmistaa esityksiä, joiden aiheet koskettavat myös nuoria. Teatteriryhmän - Petteri Hautala, Linda Hämäläinen, Anni Kajos, Panu Kangas, Petri Knuuttila, Sini Koivuniemi - intohimona on tutkia, kehittää ja luoda uutta suomalaista musiikkiteatteria.

 

Lahden kaupunginteatterin vierailijayhteistyönä NYT saa pienellä Aino-näyttämön lavalla tulikasteensa 12.4.2017 musiikkiteoksella Photo SapiensSen sisältö, sävellys-, sanoitus- ja käsikirjoitustyö sekä kaikki esityksessä nähtävä materiaali on Musiikkiteatteri NYTin luomaa ja jokainen ryhmän jäsen laulaa, tanssii, näyttelee ja soittaa esityksessä, kapellimestaripianistinaan Matti Hussi.

 

Lehdistölle eilen tarjoillussa parissa makupalassa välittyi taito, ilmaisun riemu, hersyvän tuore huumori ja musikaalinen omailmeisyys niin valoisan energisenä ja mukaansa houkuttavana,  että esityksellä on taatusti yleisölle herkullista tarjottavaa.

.

https://www.facebook.com/MusiikkiteatteriNYT/