<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vaimoni lähti tärkeälle pääkaupunkivierailulleen. Siksi minulla on nyt joutoaikaa selailla päivän lehteä, Hesaria.

 

Eteeni levittäytyvät lehden kaksi suurta koko sivullista kirjojen kuvia ja kuvien alla lyhyet luonnehdinnat jokaisesta kirjasta. Sivujen tarkoituksena on antaa lahjavinkki tulevan isänpäivän onnittelijoille.

Minkälaisia huomionosoituksia isyydestä ja isän tehtävästä yhteiskunnassamme suuret suomalaiset kirjankustantajat ovat sivuilleen keränneet?

 

2040692.jpg

 

Ensimmäinen koko sivu isälle on Gummeruksen

 

METSÄSTÄJÄN KÄSIKIRJA antaa ohjeita aseiden ja kaliiberien valinnasta ja riistanlihan käsittelystä, METSÄSTÄJÄN UUSI KEITTOKIRJA sisältää käsittelyohjeet saaliin kuljetuksesta lihan leikkaamiseen, VERINEN TIE vie isän hullunrohkeiden jatkosodan jääkäreiden joukkoon ja PIRU PERII OMANSA sekä KYLMÄN SODAN KAUPPAMIEHET Neuvostoliiton sydänmaille saakka ja tiedustelupartion mukana jännitykseen itärajan taakse.

 

Jos ei isä edellisistä vielä ole ottanut opikseen, niin PELURIT antaa isälle välttämättömät tiedot kongressin puhemiehen murhasta ja mafian salamurhaajista, UUSI ATLANTIS taas paljastaa isälle maailman tappavimman salaisuuden Pohjois-Atlantin syvyyksistä. Laillisuuden rajat isä voi opiskella SEINÄÄ VASTEN karusta tarinasta poliisista tai TAPPOTANNER -teoksen terrorismin käärmeenpesästä vaihtoehtona vielä MUSTA KAUPUNKI  -kirjan sairaalafyysikon murhasta ja Los Angelesia uhkaavan terrori-iskun kuvauksesta.

 

Kun isää lisäksi valistetaan SARASTUS -dokumenttiromaanilla Sarkozyn tiestä presidentiksi ja vallanhimosta sekä MIEHEN RAKKAUS novellikokoelmalla, jää sivulle enää pari isälle tarkoitettua teosta: LAULUT JOITA LAULOIMME lennättää isän II maailmansodan jälkeiseen Amerikkaan mustan äidin ja juutalaisen isän ongelmiin sekä KÄTKÄLÄINEN JA NAAPURIN MIES kohtaamaan veli venäläisen.

 

Jo edelliset teokset luettuaan isän pitäisi oivaltaa, miksi kirjoja julkaistaan, mutta hyvä hänen olisi vielä lukea HYVÄSTI  IIJOKI –klassikkoromaani, josta selviää,  kuinka Päätalon unelma toteutuu ja hänestäkin tulee kirjailija.

 

 

 

Toinen sivu on Hesarin oman kustantajan WSOY:n

 

Sivun otsikko onkin jo niin lämpimän tuttavallinen: Mitäs se isi?

 

No, kiitos kysymästä,  mitäs minä:

NEITOSTEN KARKURETKI vie minut naisnäkökulmaan lastenkodin neitosten, villivarsojen pariin, TYTTÖ, JOKA LEIKKI TULELLA sekä MIEHET, JOTKA VIHAAVAT NAISIA kirjat pitäisi lukea ennen jatko-osaa PILVILINNA JOKA ROMAHTI : siinä nimittäin palkkamurhaaja metsästää tietokonenero Lisbethiä.

 

Ymmärrän, että juuri näin isänpäivän tienoilla minun, isän on kilvoiteltava isyyteen jok´ikinen päivä:

TAKAA-AJO -teoksessa saan oppia, miten jahdataan mystistä pankkipyöveliä, MAAILMA VAILLA LOPPUA tutustuttaa minut paiseruttoon, ISKU  ITÄÄN vie minut syksyn 1943 verisiin lähitaisteluihin, TROIKKA Pietariin paenneiden suomalaisten paluuseen Suomeen.

 

Sodanjälkeisistä konnista ja lurjuksista saan tietoa lukemalla kirjan SIIVETÖNNÄ EN VOI LENTÄÄ ja ympäristönsä myrkyttäneestä kemikaalitehtaasta ahmimalla teoksen VETOOMUS....

 

Miten huomaavaista - ajankohtaista, nykyajan hellälle isälle tarkoitettua kirjallisuutta tuhansia sivuja!

Kyllä äitien on hyvä ostaa nuo kaikki kirjat isille ja jättää sitten itsensä ja lapset isien hellään huomaan.

 

Hyvää isänpäivää isit!