Elina Pekkarinen, Juulianna Auvinen, Ella Jäppinen, Salla-Maria Orvasto, Annukka Korkala ja Rosa Nyman

Ohjelmistovalintana Musiikkiteatterigaalan viimeinen numero, raju, tunteettoman raaka ja veren veristinen, mutta naisellisen sensuelli Kalteritango broadwaymusikaalista Chigago - tuo hurjasisältöinen 20-lukuun sijoittuva story, jossa murhataan ja tapetaan väärintehneet ja petturit - ei enää paremmin olisi voinut symbolisoida Päijät-Hämeen koulutuskonsernin näiden viikkojen ylle luomaa lahtelaista kulttuuria lahtaavaa ilmapiiriä ja esitykseen liittynyt Koulutuskeskus Salpauksen sirkusopiskelijoiden huiman hengenvaarallinen trapetsiohjelma väritti tunnelman täydelliseksi.

Lahden kaupunginteatteri sekä Lahden ammattikorkeakoulun entiset ja nykyiset musiikkiteatteriopiskelijat järjestivät Eläköön Musiikki! -gaalakonsertin musiikkikoulutuksen säilyttämisen puolesta 21.11. klo 20 Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä. Pääsyliput loppuivat hetkessä kesken, viimeiset suorastaan revittiin käsistä.

Tuskinpa  tässä salissa ennen on koettu niin täydellistä tulkintaskaalaa alkaen My Fair Ladysta ja Sound of Musicista aina Rebeccaan ja saatu kertaistumalla niistä nauttia näin täydellisesti: priimaa, hurmioittavaa, elämänkiihkoista, selkäpiihin asti sivelevän tunnelmoivaa, herkkää, iskevärytmistä, nuorekasta, musiikin ja teatterin musikaalihittishowta kera loistavan viihdeorkesterin.

Ohjelmanumero toisensa jälkeen yllätti suvereenilla taidollaan, musiikillisella paneutumisellaan ja tulkinnan ainutkertaisuudellaan. Pari omamakuista poimintaani.

Annamarja Karhulahden vitaalinen, tähtitaivaisen räiskyvä tulkinta Girl in 14G oli sanoinkuvaamattoman täydellinen ja kansainvälisesti korkeatasoinen, rakastettavan musikaalinen - yksi illan sykähdyttävimmistä elämyksistä: yhtä aikaa musikaalista glamouria ja oopperan huimiin aariakoloratuuritaivaisiin yltävää musiikin laaja-alaista täydellisyyttä. Yleisö puhkesi ihastuksesta hurmaantuneena raikuviin kättentaputuksiin väliin kesken esityksen.

Maija Sydänmaanlakka lauloi Juice-musikaalin hienon hitin Pyhä toimitus, esitys muotoutui illan todelliseksi musiikilliseksi koruksi: kaunissävyisen tummaäänisen laulajattaren koruton eläytyminen ja voimakas tulkinta oli vatustamattoman komeaa musiikkia.

Me onnelliset Lahden kaupunginteatterin Juhani-salin kaikki 653 katsojaa nautimme gaalakonsertista niin täysin sydänriemuisesti, että konsertin viimeisen numeron hädintuskin päättyessä pomppasimme spontaanisti seisomaan, aplodimme kestivät useita minuutteja eivätkä esiintyjät voineet ylimääräiseltä välttyä.

Salin 15. penkkiriviltä kamera tallensi yleisön nousseen liikutuksesta seisomaan ja korvissa pauhasivat huumaavat kättentaputukset loputtomiin.

Ote tilaisuuden ohjelmatiedotteesta:

Lahden AMK:n musiikkiteatterilinjan puolesta Eläköön Musiikki! -tukikonsertin esiintyjälistalla on joukko tuttuja nimiä. Osa tunnetaan työstään televisiossa, osa teatterirooleistaan. Kaikkia yhdistää koulutus Lahden musiikkiteatterilinjalla ja työskentely opintojen ohessa Lahden kaupunginteatterin tuotannoissa. Salatut Elämät -sarjan Isabella, Kirsi Ståhlberg, edustaa ensimmäisiä valmistuneita vuosikursseja. Hän esittää konsertissa mm. Cats-musikaalista tutun Memory’n. Ståhlbergin kurssikavereista lavalla ovat myös Saara Lehtonen (TTT, Tampereen Teatteri, lukuisat dubbaukset) ja Maija Sydänmaanlakka (Hämeenlinnan kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä).Tuoreimmista valmistuneista tunnetuin on Petrus Kähkönen, joka on juuri kiinnitetty Helsingin kaupunginteatteriin. Siellä hänet tunnetaan rooleistaan musikaaleissa Spring Awakening, Next To Normal ja Striking 12, muualla rooleista musikaaleissa Altar Boys (Aleksanterin Teatteri) ja Rent (Lahti) sekä tv-sarjasta Helppo elämä. Hän esittää yhdessä Anna-Maija Jalkasen kanssa dueton Spring Awakening -musikaalista. Nykyisiä opiskelijoita edustaa mm. Enchant-lauluyhtyeen Sami Ulmanen, joka esittää laulun Maria musikaalista West Side Story. Mukana on myös Pilates’ Dream -laulullaan Sinfonia Lahden Jesus Christ Superstar -konsertin Pilatus, Anssi Valikainen. Muita esiintyjiä ovat mm. Mikael Haavisto (Rauman kaupunginteatteri), Kati Solehmainen (Kotkan ja Kouvolan kaupunginteatterit) ja Eeva Markkinen (Kouvolan kaupunginteatteri). Konsertin juontaa näyttelijä Iikka Forss.

http://tarmon.vuodatus.net/blog/3064617/kyltyyri-kyltyyri-tuo-huuto-on-suomessa-syyri/