Oscar-patsas on elokuvapalkinto, joka jaetaan tunnustuksena elokuvataiteessa. Sen jakamisesta päättää Yhdysvaltain Elokuva-akatemia.

 

Palkintogaala pidetään perinteisesti helmikuun 24. päivänä, jolloin edellisen vuoden maailman parhaat elokuvat saavat Oscarinsa Dolby-teatterissa Los Angelesin Hollywoodissa.

 

Arvioraati jakaa paitsi parhaan elokuvan, myös elokuvan eri osatekijöiden, käsikirjoituksen, ohjauksen, pääosien ym.. kaikkiaan 24 eri kategorian Oscarit.

 

Elokuvan musiikilla ja elokuvan parhaalla kappaleella molemmilla on omat Oscarinsa.

 

Panu%20Kangas.jpg

Kulttuuriosuuskunta Kellopelin puheenjohtaja Panu Kangas tiedotustilaisuudessa  4.2.2019

 

Lahdessa toimiva Kulttuuriosuuskunta Kellopeli

on lahtelainen kulttuuriosuuskunta, joka on perustettu vuonna 2016. Kellopelin tavoitteena on edistää lahtelaista kulttuurielämää työllistämällä alueen ammattitaiteilijoita ja tarjoamalla heille vertaistukiverkostoa. Samalla osuuskunnan tavoitteena on rohkaista lahtelaisia kulttuuritoimijoita löytämään uusia, kiinnostavia yhteistyökuvioita keskenään. Kulttuuriosuuskunta Kellopelin alaisuudessa toimii jo nyt useita merkittäviä lahtelaisia kulttuurivaikuttajia, kuten Lumos-kvartetti ja Musiikkiteatteri NYT.  Osuuskunnan taiteilijajoukko lähenee jo viiittäkymmentä ammattilaista.

 

Juuri parhaillaan kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä esitettävä Ilta musikaalien parissa oli sen ensimmäinen tuotanto ja ensi viikolla 12.2 19 Ilta Oscareiden tapaan -konsertti on toinen, suuren Juhani-näyttämön täyttävä teatteriorkesterin ja jousiyhtyeen säestämä solistien ja kuoron Oscar-elokuvamusiikin valioluomus.

 

Oscareita%20a.jpg

 

Oskaritb.jpg

Kaikki esiintyjät ovat aikanaan valmistuneet Lahden musiikki- ja draamainstituutista ja ovat nyt harjoittaneet ja valmistaneet yhteisen produktion, palaavat erilaisista musiikki- ja teatteritehtävistään ympäri maan vartavasten opintokaupunkiinsa Lahteen ja esittämään sisällöltään glamoursäihkeisen elokuvagaalaspektaakkelinsa..

.Ilta%20Oscareiden%20tapaan.jpg

Iita Oscareiden tapaan -esityksen juontaa verbaaliduo Sipriina Kauranen ja Panu Kangas musiikin sovittaa Niklas Hagmark ja Matti Hussi.

LAVALLA
Lumos-kvartetti (Anette Grevberg, Niklas Hagmark, Sirkku Hilanko & Annukka Nevalainen-Lius)
Kellopeli house band (Matti Hussi, Jussi Koskinen, Martti Peippo & Lari Lius & Jaakko Rossi)
Oscar-ensemble (Anni Kajos, Panu Kangas, Annamaria Karhulahti, Sipriina Kauranen, Petri Knuuttila, Noora Koivumies, Sini Koivuniemi, Siiri Kononen, Anni-Maija Koskinen, Ville Mäkinen, Aino Paranko, Elina Ruti, Taru Still & Julia Vuorinen)

 

Saimme 4.1. lehdistönäytteenä Lahden kaupunginteatterin ylälämpiössä  kuulla pari elokuvasävellystä Oscar-palkituista elokuvista.

Kello%C3%A5elin%20kioro%20ja%20jouset.jp

Tässä soi kauniisti ja laajaäänisen musikaalisesti Lumos-kvartetin, Oscar-ensemblen ja Matti Hussin tulkintana Walt Disneyn piirroselokuva Pinocchion tunnussävel lähes 80 vuoden takaa When You Wish Upon a Star.

 " When You Wish Upon a Star elokuvasävelmä.on vuoden 1940 piirroselokuvasta Pinocchio. Sen sävelsi Leigh Harline  ja sanoitti englanniksi Ned Washington. Kappaleen esitti Samu Sirkan roolissa laulaja ja ääninäyttelijä Cliff Edwards. Kappale palkittiin parhaan laulun Oscar-palkinnolla ja elokuva sai lisäksi parhaan musiikin Oscar-palkinnon "

 

Esitykset Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä tiistaina 12.2. ja keskiviikkona 20.2.2019 klo 19.

 

 

Lisätiedot ja liput:

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/222/ilta_oscareiden_tapaan

 

Wikipedia” -tietoa

 

Lis%C3%A4liite.jpg

,