Ennenkokemattoman uutta kulttuuria

Riemastuttava uusi kulttuuri-ilmiö lahtelaismaisemissa on spontaanisesti eri puolella Lahden keskustaa pieniä ja sympaattisia rumpukonsertteja antava rumpuorkesteri.569994.jpg

Tämän hauskan, hyvälle mielelle kokijansa paukuttavan rumpuorkesterin havaitsin ensin Sibeliustalon läheisessä lastenpuistossa ja tässä  Lahden Dilan (Diakonialaitos) pihalta kesäntulon yleisötapahtumassa. Sen soitto ei ole mekastavaa, vaan rytmikästä, ajateltua, omaa jalkaa askeltamaan houkuttavaa leikkimielistä showta.

 

Oppilaitosten kevätnäyttelyt

Varma merkki kesästä on oppilaitosten kevätnäyttelyt.

607562.jpg

Kookas ja höröttävän hauska maskinäyttely Koulutuskeskus Salpauksen kevätnäyttelystä.

609082.jpg

Puusepäntaito ei ole vielä kadonnut - kaunis ja omaperäisen linjakas pöytäkonstruktio Salpauksen kevätnäyttelystä.

608845.jpg

Saman näyttelyn koruntekijämestareiden, kultaseppäkoulun opiskelijoiden huikaisevia oppilastöitä.

608842.jpg

Nämä lumoavat korut ja  monet muut  kädentaidon näytetyöt voit  vielä viikon ajan kokea Sibeliustalon näyttelyhallissa. Kannattaa siis tehdä kävelyretki ja kokea kappale kuuluisaa suomalaista kädentaidon todellisuutta.

 

Kesän tuoksu

Varma merkki Lahden alueen kesäntulosta on tuomen kukka tuoksuineen. Meille vanhoille lahtelaisille se muistuttaa koulun päättymisen tunnoista - tuomen väkevätuoksuisessa lemussa olemme kevättodistuksen itkunsekaiset nelosemme ja riemunkiljuiset kymppimme avanneet äitien ja isien päiviteltäviksi.

609083.jpg

Kirjoituspäivän tuomi kukkii lahtelaislasten rakastaman Kukkasen leirikeskuksen/ Kukkasjärven kesäsiirtolan saunalle vievän polun varrella.

Seuraava vuodatukseni paneutuu lahtelaislasten entisiin onnellisiin kesäviettomahdollisuuksiin ja näiden kesäkokemusten  nykytilaan.