VESIJ%C3%84RVI-normal.jpg

Vesijärvellä, Hollolan puolella,  punaisella ympäröidyn Kivisaaren rantatilat on lohkottu neljälle omistajalle. Suurimman, noin 2,5 hehtaarin rantatilan saaresta omistaa Päijät-Hämeen koulutuskonserni.

Viime viikkoina lahtelaismieliä on hämmentänyt Päijät-Hämeen koulutuskonsernin kiinteistömassansa tontti-alennusmyynti. Konsernin jatkuvasti laajentuva kiinteistömassa on jo pitkään ollut Koulutuskonsernin itseisarvo ja toiminnan päätavoite - ei enää aikoihin laadukas koulutus.

Alennusmyynnissä viimeistään nyt meille paljastuu, että koulutukseen haalittu kiinteistömassa on ollut suuresti ylimitoitettu. Selitykseksi annetaan ymmärtää, että Opetusministeriö on niin ratkaisevasti supistanut koulutusta. Todellisuudessa useat Koulutuskonsernin kiinteistötoimet ja niihin uhratut varat eivät ole juurikaan palvelleet opetusta.

Koulutuskonsernin hallitus myy Päijänteen 400 metrin hiekkarantaisen kahden hehtaarin tilan Kuhmoisissa, Tanhuan kesäsiirtolan, rakennushistoriallisine arvorakennuksineen yksityisen bisneksen omaisuudeksi 490.000 euron kauppahintaan, mikäli valituksia ei parin viikon sisällä tule.

Yhtä erikoislaatuista yhteiskunnan omaisuuden yksityistämistä on Päijät-Hämeen koulutuskonsernin hallituksen kauppa, jossa se myy valtiolta saamastaan Vesijärven Kivisaaren tontista parintuhannen neliön palasen saarinaapurille. Vielä omituisemmaksi ja kyseenalaisemmaksi asian tekee, jos naapuri ei olekaan mikään tavallinen veronmaksaja, vaan ympäristöministeriön Suomen valtion puolesta mm. ilmastosopimuksista neuvotteleva ja vastaava vaikutusvaltainen virkailija ja hänen puolisonsa, ammattiopetukseen ja vakuutustoimeen erikoistunut julkisuuden henkilö. Kaikkein kyseenalaisimmaksi kaupan tekee se, että Koulutuskonserni myy omistamaamme omarantaista Vesijärven maaomaisuutta yksityisomaisuudeksi ostajan sanelemaan pilkkahintaan (10€/m²).

Elämmekö yhdenvertaisten kansalaisten vai silmäätekevien yhteiskunnassa.

 

https://www.google.fi/webhp?hl=fi&tab=mw&gws_rd=cr&ei=r2vsUsX_EqOY4gTgnIGgDA#hl=fi&q=p%C3%A4ij%C3%A4t-h%C3%A4meen+koulutuskonsernin+kivisaari

http://fi.wikipedia.org/wiki/Korruptio

PS Kommentointi ja kommentit avautuvat artikkelin alla olevasta puhekuplasta.