Harjun%20koulu-normal.jpg

Eliel Saarisen suunnitteleman Harjun koulun ruokasali oli kansainvälisen herkuttelun ja tapahtuman keskipiste.

Harjun koulu on hieno esimerkki kaupunkimme kansainvälisestä ilmapiiristä ja mainio näyte pienen kouluyhteisön mahdollisuuksista toimia aktiivisesti ja tuloksekkaasti oppilaiden, opettajien ja vanhempien voimin. Koulun oppilaat edustavat lähes kymmentä eri kansallisuutta, keskustelevat monin eri äidinkielin ja tilaisuuden sympaattisessa lämpimyydessä ymmärsi pelkästään arjen ja juhlan pukeutumisen luovan luontevan aidosti kansainvälisen ilmapiirin.

Harjun%20koulu6-normal.jpg

Lahden inkeriläisten Sudarushka-kuoro tulkitsi perinteistä kansanmusiikkia. Temperamenttisen mukaansatempaaviin esityksiin lisähurmaa toi kuoron jäsenten ihailtavan kattava ikähaitari.

Tämän harvinaisen monikulttuurisen rikkauden aisti eilen illalla, kun vasta syksystä toimintansa alkanut koulun vanhempaintoimikunta oli luonut erinomaisine erikansallisine herkkutarjoiluineen ja ohjelmineen upeanvärikkään kansainvälisen illan.

Harjun%20koulu7-normal.jpg

Suussasulava valinta: somalialaisia kookosherkkuja ja kinuskikastiketta

Harjun%20koulu8-normal.jpg

Pullantuoksuisia ja huimanherkullisia leivonnaisia oli valmistettu riittämään sadoille vierailijoille.

Harjun%20koulu9-normal.jpg

Tarjolla oli suomalaisittain eksoottisia, kielelle sitäkin herkullisempia maistiaismakupaloja, rulettiarvontaa, kahvia, teetä, mehua sekä tietenkin harvinaisen tasokasta oppilaiden ja Lahdessa vaikuttavien kansainvälisten taiteilijoiden tulkitsemaa musiikkiohjelmaa suomen, venäjän, jopa ranskankielisenä kavalkadina.

Harjun%20koulu2-normal.jpg

Sudarushka-kuoron johtaja Juliana Danilova

Kansainvälinen henki oli houkutellut tilaisuuteen niin runsaasti väkeä, etteivät salin tuolit riittäneet läheskään kaikille. Koulun viereisen rakennuksen, Lahden kaupungintalon päättäjiä ei paikalla näkynyt, vaikka he niin juhlapuheissaan ja strategioissaan vannovat kaiken kansainvälisen koulutuksen autuuden nimeen.

http://www.peda.net/veraja/lahti/koulut/harju/vanhempaintoimikunta

Valokuvat Hanna Virtanen, Tarmo Virtanen