Kansiksen%20JUHLAT%20esitekuva.jpg

 

 

Kansallisteatterin Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan kirjoittama ja ohjaama Juhlat kertoo Niemisten-Koskisten perheyhteisöstä, joka väittää maljan kuin maljan olevan aina puoliksi täynnä. Ahdistus on heidän mukaansa ainoastaan oivalluksen esiaste, työttömyys vain hetki ”in-between-jobs”, ero on mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja burnoutiin auttaa, kun juo riittävästi vettä.

Kolme sukupolvea juhlii hääpäivää, vappua ja kolmikymppisiä. Juhlat yhdistävät ja erottavat, tuovat tiivistetysti esiin sen, mikä arkielämän virrassa lipuu huomaamatta ohi.

Näytelmän keskiössä on perheyhteisö, jonka kolme eri ikäistä naista juhlii hääpäivää, vappua ja kolmikymppisiä. Yhteisten juhlahetkien on tarkoitus kohottaa arjen yläpuolelle, mutta yhä työ- ja suorituskeskeisemmäksi muuttuvan yhteiskunnan luomat paineet ja sukupolvien väliset jännitteet eivät suostu katoamaan juhlissakaan.

Työpari Meinander-Porkka on vuosien saatossa luonut oman tunnistettavan, inhimillistä elämänkirjoa vivahteikkaasti peilaavan tyylinsä, jossa realismi taittuu absurdiin ja hykerryttävän komedian alla väijyvät melankolian tummat vedet. 

 

Juhlat - ja elämä siinä sivussa

Lavalla Juhana Hurme (TeaK), Katariina Kaitue, Maria Kuusiluoma, Heikki Nousiainen, Emma Pälsynaho (TeaK), Timo Tuominen, Juha Varis ja päärooleissa Sari Puumalainen, Minka Kuustonen ja Leena Uotila.

Ohjaus Marina Meinander ja Kirsi Porkka Musiikki Riikka Talvitie Lavastussuunnittelu Katri Rentto Pukusuunnittelu Saija Siekkinen Koreografia Johanna Elovaara Valosuunnittelu Ville Toikka Videosuunnittelu Pyry Hyttinen Äänisuunnittelu Esa Mattila Naamioinnin suunnittelu Tuija Hellas

Ensi-ilta torstaina 23.11.2023

Palaamme esityksen arvioon.