608819.jpg

Lahden kaupungin suuri kiinteistömassa on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana liukunut kaupunkilaisten omistuksesta Päijät-Hämeen Koulutuskonsernin omistukseen. Kaikki Ståhlberginkadun ja Svinhufvudinkadun kampuksen valtaisat koulutilat, Fellmannin kiinteistö, Kujalan maatalousoppilaitos, Aikuiskoulutuskeskus, Muotoiluinstituutti jne. ovat siirtyneet kohde kohteelta Koulutuskonsernin omaisuudeksi - yleensä ilman minkäänlaista rahallista korvausta. Koulutuskonsernin johdossa on ollut monenlaista väkeä. Toimitusjohtajina eli operatiivisena johtona ovat olleet ensin opetusneuvos Arpo Heinonen, sitten tekniikan tohtori Arvo Ilmavirta ja nykyisin KTM Martti Tokola.

Tällä hetkellä Koulutuskonsernin poliittisia päättäjiä, eli PHKK:n hallitusta johtaa Lahden kaupunginvaltuutettu, entinen kaupunginjohtaja Kari Salmi (DEM). http://www.phkk.fi/hallinto/konsernihallitus/Sivut/default.aspx

2017652.jpg

         Kari Salmi

Edellisen Konsernihallituksen  hallituksen puheenjohtajana (2001-2012) oli kaupunginvaltuutettu, Lahden Rakuuna Oy:n ja Torigrillin toimitusjohtajana tunnettu Jari Salonen (KOK), jonka johtamisen jäljiltä jäi selvitettäväksi paljon väärinkäytöksiä: kyseenalaisia ulkomaanmatkoja ja matkalaskuja, virheellisiä ja perusteettomia virkailijoiden irtisanomisia, kymmeniätuhansia euroja oikeuskuluja ja virheitä, joiden selvittely jatkuu parhaillaan vieläkin poliisitutkinnassa. Salosen aikaisen konsernin hallituksen toimista on tehty myös kantelu, jota tutkii  maan korkein oikeusviranomainen.

Jari Salonen

 

 

 

 

 

        Jari Salonen

Salosta ennen puheenjohtajana toimi pitkään (1995-2001) kaupunginvaltuutettu, lastentarhanjohtaja Hannu Himanen (KOK), jonka tehtävä oli saada Tanhuan upea kesänvietto- ja leiripaikka ryöstettyä vilpillisin perustein Koulutuskonsernille. Himanen oikein kirjasi kaupunginvaltuuston pöytäkirjaan, että Koulutuskonserni tarvitsee Tanhuan Päijät-Hämeen koulutuskonsernin tulevaksi kala- ja äyriäistalouskeskukseksi. Tällaista keskusta ei koskaan syntynyt, eikä todistettavasti ollut todellista aikomustakaan perustaa.(Kaupunki myi Tanhuan Konsernille 1999.)

Hannu Himanen

 

 

 

 

 

        Hannu Himanen

Koulutuskonserni uhrasi Tanhuan vapaa-ajanvieton puitteisiin surutta yhteiskunnan varoja kymmeniä tuhansia euroja - todellisuudessa leirikeskuksen käyttö oli suhteellisen vähäistä eikä Koulutuskonsernilla ollut Tanhualle todellista koulutuskäyttötarvetta.

 

Tänään Tanhua on Koulutuskonsernille tarpeettomana myyty yksityisomistukseen, padasjokelaiselle yrittäjä Marko Nummelalle ja hänen yksityiselle bisnekselleen Kiuasniemi Oy:lle. Verovaroin pulavuosina (1928) yleishyödylliseen käyttöön hankittu Lahden kaupungin omaisuus on nyt myyty pilkkahintaan, noin 490.000 eurolla. Lähes kahden hehtaarin alue, neljänsadan metrin luonnonhiekkainen Päijänteen ranta ja sen kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuiset rakennukset sekä toimivat, Lahden kaupungin rakentamat virkistymis-, majoitus- ja ruokalatilat sadoille lahtelaislapsille ovat saaneet todella katastrofaalisen nolon lopun. Yhteiskunnan omaisuutta sekä lapsia ja nuoria voi ilman omaatuntoa kohdella keisarin valtuuksin: surutta ja vailla vastuuta.

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/08/tanhua-myytavana