Lasten%20satanen.jpg

 

Lahtelainen lastenteatteri tiivistyy ilottelevaan huippuunsa, kun Superteatteri räväyttää kevätkautensa kruunaukseksi Lasten satanen -näytelmässään neljässäkymmenessä minuutissa lasten silmin nähdyt ja koetut satavuotisen Suomen vuosikymmenet.

 

Luvassa on jos vaikka mitä Suomi-valtion kasvamisen eri vuosikymmeniltä esitykseen tarttunutta, aikanaan lasten arkea ja lapsia viihdyttänyttä, kiinnostanutta jännitystä, hauskuutta, ajanvietettä ja leikkejä.

 

Yhteistä hämmästeltävää meille monen eri vuosikymmenen lapsille on esityksen kohtauksissa: oppivelvollisuuskoulun vuosikymmenet, liikenteen kehitys ja aikuisten antama valistus sen vaarallisuudesta, katsaus kulku- ja työvälineisiin hevospelistä tämän päivän sähködigiaikoihin, urheiluharrastuksemme ennen ja nyt, jopa ainoissa Suomessa 1952 pidetyissä Helsingin olympialaisissa pistäydytään.

 

Viimein päästään radion kautta näköradion aikaan, sen aluksi mustavalkoiseen tuloon suomalaiskoteihin ja tietenkin television moniin tuttuihin lastenohjelmiin, muumien, pikkukakkosen menneisyyden ja nykypäivän maailmoihin. Eikä jo monen sukupolven Linnanmäkeäkään tästä esityksestä unohdeta.

 

Näytelmä pullistelee koettua nostalgiaa usealle sukupolvelle ja tämän päivän lapsille ennennäkemätöntä tietoa ja hämmästeltävää, menneitten aikojen lapsien elämän todellisuutta eri aikakausien aikuishahmoista, tavoista, perheiden hullutuksista ja jokapäiväisistä arkitoimista.

 

Superkev%C3%A4t2017.jpg"Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä" - 1950-luvun alun maanlaajuisen liikennekampanjan Georg Malmsténin säveltämän tunnuslaulun reippaassa vauhdissa esityksen näyttelijät Tero Porali, Leena Keizer ja Nestori HellgrenLeena Keizer, Nestori Hellgren ja Tero Porali

 

Lasten satanen - teatteria musiikein, lauluin, tanssein ja monin kohtauksin - vaikutti lehdistöesittelyssään raikkaan mainiolta idealta ja toimivan hauskalta sekä mielikuvituksellisen kekseliäästi dokumentoivalta esitykseltä ihan kaikenikäisille, lasten ja aikuisten yhdessä satavuotiaan Suomineidon kanssa nautittavaksi.

 

SUPERTEATTERI

LASTEN SATANEN

Käsikirjoitus, sävellys ja ohjaus Tero Porali

Ensiesitys 26.4.2017 klo 10.00

 

http://www.superteatteri.fi/lapsille/