Mastersit.jpg

Viestijoukkue vasemmalta Tommy Rundgren, Petri Heikkilä, Tero Matkaniemi, Janne Virtanen

Lahtelaisen Speedo Masters Finlandin yhdeksän uimaria osallistui Lontoossa pidettyihin masters-uinnin EM-kisoihin. Aikuisille uintiurheilijoille järjestettyyn tapahtumaan osallistui viiden kisapäivän aikana yli 10 000 uimaria, uimahyppääjää ja taitouimaria.

Lahtelaisseuran uimarit nousivat mitalikorokkeelle seitsemästi.

Lahtelaisten viestijoukkue, jossa uivat Petri Heikkilä, Tero Matkaniemi, Tommy Rundgren ja Janne Virtanen, saavutti hopeaa ja Pohjoismaiden ennätyksen sekä 4 x 50 metrin vapaauinti- että sekauintiviestissä. Monikansallisten seurojen vapaauintiviestin voittajaksi julistettiin ruotsalais-eteläafrikkalainen kokoonpano. Sekauintiviestissä maanosan mestaruuden saavutti ukrainalaisista koottu joukkue.

Speedon Tuomas Lähdetluoma, Kim Ohtonen, Kai Poutanen, Lari Sirnelä ja Frans Veck uivat yksilölajeissa ja viesteissä oivallisesti. Ohtonen saavutti 200 metrin rintauinnissa yli 50-vuotiaiden SE-tuloksen, mutta se ei riittänyt kovatasoisessa EM-kisassa pistesijaan.

Tommy Rundgren voitti tottuneesti yli 45-vuotiaiden miesten 50 metrin vapaauinnin kultaa Pohjoismaiden ennätysajalla. Rundgren voitti myös 50 metrin perhosuinnin ja sai hopeaa 100 metrin vapaauinnissa.

Masters-uinnin hallitseva maailmanmestari Janne Virtanen ui hopealle ikäluokkansa 50 metrin vapaauinnissa ja pronssille 50 metrin selkäuinnissa. Virtasen vapaauintitulos on yli 50-vuotiaiden Pohjoismaiden ennätys.

Petri Heikkilän uima yli 55-vuotiaiden Suomen ennätys vapaauintiviestin aloitusosuudella osaltaan siivitti Speedon Masters Finlandin viestijoukkueen menestykseen. Heikkilä ui ikäluokkansa Suomen ennätyksen myös 100 metrin perhosuinnissa.

Tässä lahtelaismainetta koko Euroopalle!