Lahti%20bc.jpg

 

Entinen, kolme vuotta kaupunkimme johdossa 2000-luvun alkuvuosina (2003-2006) piipahtanut Suur-Heinolan poika, Tarmo Pipatti (dem) on nyt ylpeä siitä, että hän rakennusteollisuuden toimitusjohtajan pikkueläkeläisenä saa pumpata taskurahoikseen maailmalle keskeltä Lahteamme Salpausselän harjun ainutlaatuista vettä ja kuljetuttaa sitä yhtiöosakkaana Kiinaan Suomen ja Lahden ympäristötuliaisiksi kaksi rekka-autokuormaa tunnissa. Ilmeisesti nuo rekat ovat äänettömiä, saasteettomia puhtaan Salpausselkämme mukaisesti esimerkillisiä vihreydestään. Lahti on siis jo koko maailman pyörillä liikkuvan juomaveden johtava vihreä kaupunki.

 

Kaupunginhallituksen (samaan puolueeseen kuin Pipattikin kuuluva) puheenjohtaja Sirkku Hildén kertoo tämän päivän kaupungin mediatiedotteissa puoltavan mielipiteensä Pippon moottoriradan toiminnan jatkumiseksi. Tämä alkuaan alaikäisille ja cartingautoilulle vallattu jättömaa, nykyisin melko lähellä kaupungin keskustaa, Salpausselän jatkuvaan harjumuodostelmaan liittyvä maapohja, moottorisaasteen ja kaupungin melun lisääjänä on nyt poliittisesti moottoriurheilulle lahtihyväksytty, Lahden suurimman poliittisen puoluekytkennän hyväksymänä. Näin demaritkin yhtyvät kaupunginvaltuuston kokoomukselaiseen rostedt-salosen autovaltaklaaniin kehittää Suomen autourheilua juuri Lahteen. Kaupunkimme on siis pelkkä kahden poliittisen johtopuolueen vihreä moottoriurheilukaupunki, miettivätpä ihmiset mitä muuta sitten haluavatkin.

 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi on jo pari viikkoa ollut tulossa kokoomuksen jäsen, sovitulta puoluemandaatilta, nastolalainen kapteeni evp. Hannu Rahkonen. Kokoomuspuolueen poliittinen lahtelaistarina opintojen, työurien ja pätevyyden osalta alkaa olla niin ja näin. Euroopan vihreä pääkaupunki on sumentanut täysin kokoomuksen lahtelaisuuden ja suomalaisen kannustavan, opiskelukeskeisen sivistyneisyyden ja sen mukana saadun pätevyyden. Kaikki Lahden keskeiset kokoomuslaiset puoluepoliitikot ovat oikeastaan vailla minkäänlaista loppututkintoa, upseerinakin kapteeniksi eläkepäivikseen ylennyt Rahkonen vaikuttaa sotilasuraltaan melkoisen epäonnistuneelta upseerinimityshississä. Hän oli myös uhraamassa Iitin moottorirataan nuo kaksi meidän lahtelaisveronmaksajien moottorisavuna ilmaan mennyttä euromiljoonaa kaupunginvaltuuston kesän 2019 äänestyksessä. Tällaisen lahtivihreän valtuustojohtajan olemme nyt siis ansaitsemassa.

 

Nyt meitä lahtelaisia pyydetään mukaan tekemään Lahdesta Euroopan vihreä pääkaupunki. Pyynnön esitti ensimmäisessä julkitulossaan medioille Milla Bruneau (Kok) valtuuston puheenjohtajuudesta liian vähäisenä tehtävänä luopuessaan ja tultuaan medianomina valituksi Euroopan vihreä pääkauipunki 2021 johtajan toimeen  - 22 hakijan pitkälle ympäristöasioita opiskelleiden, loppututkinnot ja tohtoritutkielmat niistä suorittaneiden hakijoiden nenän edestä.

Tällaisten johtajienko, ympäristöosaamattomuuden ja poliittisen aseman hyväksikäyttäjien mukana meidän on Euroopan vihreään napaan mentävä, varsinkin kun olemme sen julkisen mainoksen mukaan jo tehneet.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/09/mina-itse-pyorii

 

Lahti on politiikassaan täysin hajalla. Päämäärätön se ainakin on aidossa vihreydessään - asukkaittensa ainutlaatuisen luonnon suojelemisessa ja arjen elämän luontokokemusten laajentamisessa päätöksissään sekä toimenpiteissään kaikenikäisille kuntalaisille.

 

Jos Euroopan vihreä pääkaupunki edustaisi Euroopan tai edes Suomen faabelikirjallisuutta - Aisopos, de La Fontaine, H-C Andersen, Orwell, Krylov, Pohjanpää, Topelius, Kunnas, suomalaiset kansansadut - ja saisi jonkinlaiset eläinluonnehdinnat, edelliset kaikki kunnallispoliitikot olisivat täysiä kettuja, pitkähäntäisiä, kapisia sellaisia. Minkävärinen vihreä on sitten kaupunkimme reilun vuoden ikäinen johtaja Pekka Timonen.

 

Jos Euroopan vihreään napaan, sen tulevaan vihreään pääkaupunki Lahteen on jo yltänyt trooppinen ilmasto, Timonen voisi lukeutua kameleontteihin - saalistaessaan ja  piiloutuessaan väriä ja nahkaa vaihtavien eläinlajiin. Semmoisin kääntein hän on viime kuukausina alkanut meitä omaan vihreyteensä johtaa ja asiat esitellä, todelliset karvansa ja notkean selkärangattomuutensa näyttää.

 

 

 

Kettu

Kaikkiruokaisuutensa ja sopeutuvaisuutensa vuoksi se on koiraeläimistä maailman laajimmalle levinnyt maalla liikkuva petoeläin, kansantarinoiden oveluuden ja viekkauden edustaja.

 

Kameleontti

Tunnetaan värinvaihtokyvystään, venyvästä tahmeasta kielestään ja silmistä, jotka pystyvät liikkumaan eri suuntiin.

kameleontti=maaleijona

 

 

Faabeli

Faabeli on vertauskuvallinen, yleensä moraalisen opetuksen sisältävä kertomus ihmisistä ja yhteiskunnasta. Se on usein puettu eläinsadun muotoon, jossa eläimille tai kasveille on annettu inhimillisiä piirteitä.

 

 

 

European Green Capital Award, EGCA

Lahtelaiskäännöksestä - Euroopan ympäristöpääkaupunki - on jätetty tahallisesti käsite vihreä pois.

 

Lis%C3%A4liite.jpg