http://www.hameenlinna.fi/pages/400308/I2399.jpg
Egon Meuronen  Valkoinen maisema (vuodelta1993) -akvarelli                                  Kuva Reima Määttänen

Hämeenlinnan taidemuseossa on koettavana harvinaisen hienoja akvarelleja 30.12.2012 saakka. Hämeenlinnassa pitkään vaikuttaneen taidemaalarin, piirtäjän, mainosmiehen Egon Meurosen (1922-2005) eri aikakausien tyyliheittäytymiset kertovat luovasta, ajantasaisesta taiteeseen uppoutumisesta. Meuronen on pelkistyksen, tunnelman mestari, joka loihtii yhtä hyvin Hämeenlinnan lähivesien väreet ohuin, hennoin, lähes näkymättömin viivoin ja värein tai merelliset, karut, kubistisen jylhät kalastajakuvat tottunein, maskuliinisin freskomaisin, pelkistetyin öljysiveltimin ja varmatyylisin ottein.


 
http://www.hameenlinna.fi/pages/400308/I2373.jpg

Kalastaja (vuodelta 1956) -öljy                                                                                           Kuva Reima Määttänen

Hän mukautuu ajan tyylivirtauksiin, materiaalikokeiluihin helposti ja omaksuu uudet tekniikat tyylikkäästi, asiantuntevasti, löytää niistä uusia ulottuvuuksia, sielukkuutta, sisältöä ja syvyyttä loputtomasti.Venetsian kauppiaiden iltamessu (vuodelta 1972)   -sekatekniikka

Kuitenkin ylivertaisimmat Meurosen töistä ovat henkeäsalpaavan herkät akvarellit, joissa luonto ja silmänräpäyksellinen oivallus, omaääninen tekniikka ovat luoneet hämmentävän herkkiä, mittaamattoman onnistuneita, runomaisen eteerisiä kuvia nautittavaksemme.

Meuronen lahjoitti taidemuseolle vuonna 2004 kolmekymmentä teosta. Valtaosin näistä teoksista pystytetty näyttely avaa Meurosen pitkän, tuotteliaan taiteilijauran (1945-2002) monin teoksin ajateltavaksemme, ymmärrettäväksemme, hämmästeltäväksemme ja ihasteltavaksemme.

 

http://www.hameenlinna.fi/Kulttuuri/Museot/Taidemuseo/Meuronen työskenteli pitkään myös mainosmiehenä, piirtäjänä ja kuvittajana. Vuosina 1942-1965 hän piirsi sarjakuvia muun muassa Helsingin Sanomille ja Iltasanomiin.Meurosen Syöksypommittaja oli ensimmäisiä suomalaisia päivittäisiä jatkosarjakuvia.