1654949.jpg

Markku Pölösen Karjalan kunnailla -viimetalven kiinnostavassa viihdenäytelmäsarjassa oli myös lahtelaisväriä, oikealla Lahden kaupunginteatterin Kaarina Turunen


Olen odottanut koko syksyn meidät katsojat viimetalviviikot hyväntuulisiksi tehnyttä, suomalais-suomalaisimman kesäisenraikkaan Karjalan kunnailla -televisiosarjan uusia jaksoja. Suorastaan janosin syksyn sateeseen ja pitkään harmauteen kesäisiä vihreänvaloisia suomimaisemia, supisuomalaisuuden tuntoja, harmittoman älykästä komediaa ja sen monien käänteiden riemuja.

Olisihan pitänyt arvata, mitä markkinointi ja ajatusten  loppuunkuluttaminen tekee kaikelle, hyvällekin ajanvietteelle:koko syksyn televisioruutu näytti sarjan edellisen talven jaksoja ja kyllästytti Suomen kansan lopullisesti. Miksi?

Nyt eilen 26.11.2009 viimeinkin aloitetun uuden 12-osan ensijakso petti niin vähempään tyytyvien kuin suuremmankin toiveajattelun odotukset: lyhyitä pieneenkään tunnelmaan yltämättömiä välähdyksiä silppuina sikin sokin, kuvia sieltä täältä kuin mainospätkiä, koko jakso täynnä kovin valmistelematonta, keskittymätöntä, persoonatonta, kunnianhimotonta näyttelijäntyötä, pysähtynyttä kuvasarjaa kyllästyttävyyteemme saakka. Tuntui, että vähäisetkin ideanpoikaset
(koulunlakkautukset) olivat nekin kliseemäisesti ajastaan auttamattomasti jäljessä ja  tekijöiden kiinnostus sekä ote koko sarjaan täysin kateissa. Hohhoijaa!

Onneksi televisiossa on vielä toistaiseksi kaksi sulkunappulaa, toinen  digiboksille ja se toinen näytölle: pam ja paks!

http://tarmon.vuodatus.net/blog/1376409/suomen-kesaa/