Kaarisillan%20n%C3%A4yttely%202023%201.j

Oona Peltola Kesäunelma (akryylimaalaus 2020)

Keskellä Lahtea Lanun aukion länsilaidalla avattiin tässä kuussa pieni Kaarisillan Taidegalleria, jossa esittäytyvät Kaarisillan toimintakeskuksessa opiskelleet artesaanit eläinaiheisilla töillään. Artesaaniopiskelussa ammattitaiteilijoiden ohjauksessa saadaan Opetusministeriön edellyttämä artesaanitutkinnon pätevyyden teoreettinen ja ennen kaikkea luova taiteilijakypsyys 3-6 vuoden opiskeluaherruksen tuloksena.

https://www.kaarisilta.fi/

Tomi%20Vainion%20Rosse%20-veistos.jpg

Tomi Vainio Rosse (keramiikkaveistos 2023)

Monet sen taiteilijat ovat jo pitkään luoneet teoksia, poikkitaiteellisiakin töitä, jotka ovat harvinaista vertaistaidetta monessa mielessä. Teosten taiteellinen taso on aina ammattitaiteilijan ohjauksessa kehittynyt korkeaksi ja useimmin taiteilija on löytänyt taiteeseensa poikkeavan persoonallisen oman ilmaisun, jollaista katsoja ei ennen ole kokenut.

Näyttelyssä esiintyvät töillään kuvataiteilijat Paul Gustafsson, Aleksi Pietikäinen, Sonja Salakka, Antero Laine, Matias Waris, Sari Koivunen, Mikael Valjakka, Miika Kurki, Oona Peltola, Tomi Vainio, Mikael Alanko. Näyttely on avoinna ihan jouluun saakka.

Antero%20Laine%20Sudet.jpg

Antero Laine  Naalit (akryylimaalaus 2014)

Antero Laine on jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan näyttänyt taitavuutensa monipuolisesti. Hän aloitti Notre Damen kellonsoittaja -näytelmän pääosassa, esityksessä, joka vieraili mm. juuri Pariisin Notre Damen katedraalissa. Hänen kuvallinen, hauskan sydämellinen ilmaisunsa tuo ikuistuksia massiivisen vahvan tai herkän pelkistetyn ihmistutkielman ja nyt tässä näyttelyssä eläimen ominaispiirteistä ja niiden luonteenkuvauksista. Laineen näyttelyyn ripustettuja teoksia hallitsee vankka oma karakterisointi, mielikuvitus, taiteilijan sisällä kehräävä huumori ja ilmaisun tekninen taitavuus - maalauksia on neljä komeaa eläintutkielmaa: Naalit, Kaupunkimyyrät, Sudet ja Ratsaille. Yllätyksekseni löydän häneltä nyt myös yhden näyttelyn uljaimmista, kypsimmistä veistoksista - se on keramiikkatyö koirasta, aivan valloittavan uniikki koiratutkielma.

 

Miika%20Kurki%20%20Hirvi.jpg

Miika Kurki  Hirvi (akryylityö 2022)

 

Muotokuvakioski

Näyttelyn yhteydessä avataan marraskuun 7. päivänä 2023 Muotokuvakioski, jossa saamme myös kokea, miten taidetta syntyy käytännössä. Jo usean vuoden ajan kaarisiltalaiset ovat järjestäneet taidekioskin. Alla tietoja kioskin toiminnasta ja aikatauluista.

 

Kaarisillan%20Muotokuvakioski.jpg

 

Taidekioskiin voi viedä siis valokuvan, eläimen, lempiesineensäkin ja pyytää mallista taiteilijan tulkinta. Tai voi itse mennä eläväksi malliksi ja saa tuotoksen itselleen. Maksu töistä on vapaaehtoinen.

Jyry Sirënin Muotokuvakioskissa syntynyt piirros vuodelta 2019

Näyttelyyn ja Muotokuvakioskiin pääsy on maksutonta.