Lahden%20koulaisten%20lomavrlistysyhdost

Muistutuksena lahtelaisille eduskuntavaaliehdokkaille, heistä keskusteleville, heitä puolustaville, kannustaville tai soimaaville äänestäjille ja kommentoijille hieman ennustavaa todennäköisyyksien lähihistoriaa:

Vuonna 1999 oli oman talomme pihassa Laitakadun varrella mahdollisuus lahtelaisten eduskuntavaaliehdokkaiden tuoda oma vaalimainoksensa pihaamme ohikulkijoiden katseltavaksi. Olimme, pieni lastenkasvattajaryhmä, tuolloin houkutelleet kuvassa erottuvat eri puolueiden edustajat Lahden koululaisten lomavirkistysyhdistys ry:n perustajajäseniksi. Pyysimme näitä neljää lahtelaista kansalaisvaikuttajaa (Kok, Dem, Kesk ja Vihr) tuomaan esitteensä paikalle.

Tulos olikin erinomainen: kaksi neljästä valittiin Arkadianmäelle.

Kun nykyisin parin, kolmen ehdokkaan naamat ovat vallanneet kaikki mahdolliset ilmoitustaulut, inhimillisyys on kadonnut Lahdesta ja aiotaan luottaa pelkän rahan voimalla ostettavaan tulokseen. Palaako inhimillisyys ja ihmisläheisyys näissä vaaleissa Lahteen takaisin - näemme jo pian lähitulevaisuudessa. Lisää ennusteajatuksia lähiviikkoina tässä artikkelisarjassa.