Lahden%20palvelujen%20menot-normal.jpg

Lahden kaupungin johtoporras on laittanut viisaudessaan meidät kaupunkilaiset säästämään. On jaettu eri medioissa laskuria, joka on ideoitu siten, että rikkaalla mielikuvituksella on kasattu kaikenlaisia, useita täysin tarpeettomiakin säästökohteita ja laskettu niille sitten hinta. Kun on moninkertaistettu ja paisutettu tällainen valtava menojen paketti, annetaan kaupunkilaisille -  ja nyt valtuutetuille - kunnia ja tilaisuus muka karsia ja tehdä säästöjä. Kunnalliseksi farssiksi muuttuneen shown nimi on Lahden kaupungin tasapainotuslaskuri.

http://www.tasapainotuslaskuri.com/index.php/lahden-kaupunki?view=calculator&id=5

Ylläoleva tilastopiirakkakuva kertoo kaupunkimme tilasta paljon: Lahden suurimmat menot ovat palvelujen ostot ja henkilöstömenot. Täysin palvelleena lahtelaisena virkamiehenä ihmettelen, mitä Lahden kaupungin henkilöstö oikein tekee, kun palveluja on ostettava näin valtavasti. Pitäisikö kunnan työntekijät, pomot etunenässä, laittaa nyt viimeinkin todella töihin. Laadin  oman säästämislaskurini, joka hyvin helposti säästää verovarojamme niin paljon, että rahamme riittävät:

Ladec, korkeapalkkaiset "apulaiskaupunginjohtajat", aikaansaamaton Tilakeskus, Lahden konsulttiarmeija

Si%C3%A4st%C3%B61-normal.jpg

Konsernipalvelujen ylisuuri henkilökunta, turhat vuokratilat,  kaupungin omat lainat, tytäryhtiöiden ja konserniyhtiöiden suurvelat, Investointien ajoitus

Lahden%20lainakanta-normal.jpg

S%C3%A4%C3%A4st%C3%B6%20y-normal.jpg

Investointitaulukko%20Lahdessa-normal.jp

http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/4FEF817AF7EF7852C2257BFD001EB200

Jokainen lahtelainen voi halutessaan tehdä oman säästöleikkurinsa tai säästöehdotuksensa. Itse voisin jatkaa Lahden varojen  säästämistä vielä monelta menomomentilta, esimerkiksi kaupunginjohtajan kohdalla: sanoisin hänet tuotannollisista syistä irti (työttömyys, velkaisuus, Lahden vetovoimaisuuden ja imagon  pilaaminen sekä kulttuurikaupungin alasajo). Pistäisin paikan uudelleen hakuun ja valitsisin koeajalle vähintään samalla koulutuksella uuden kaupunginjohtajan, jolla olisi huomattavasti hänen 13.600 €/kk palkkaansa kilpailukykyisempi palkkatoive hoitaa samat työt huomattavasti edullisemmin ja pienemmin omin luontaiseduin sekä ennenkaikkea tehdä työnsä ei omien, vaan lahtelaisten toiveiden mukaisesti.

PS Artikkelin alkuperäinen julkaisupäivä 13.02.2014