Myllysaari7-normal.jpg

Lahden uusi kesäteatteri on tanssiaskelten keveydellä, Suomi-filmin tunnistettavien sävelten vuosikymmenten ikivihreyden nostalgisella lumolla, taivaallisen aurinkoisin lauluin kera lempeän hauskan lemmentarinansa kattanut täydellisen kesäviihteen meidän kaikkien heittää hyvästit huolillemme, ihastua ja rakastua tähän ainutlaatuiseen nautintoon.

Ilkka Talasrannan taidokas teksti nuorenparin häävalmisteluista, yläluokkaisesta rikkaasta leskiäidistä ja tämän Max-pojasta sekä kauniista Justiinasta ja hänen tyhjätaskuisesta liikemies-isästään on hauskan sujuva ilottelu täynnä ajantasaista nokkelien kielikuvien huumoria. Laura Viippolan ohjaus henkilöluonnehdintoineen, tansseineen ja tyylikkäine kerronnallisine juonen pysäytyksineen luovat esityksestä nautinnollisen kokonaisuuden, Miia Marttisen kekseliäs kankain, tasoin ja patinoiduin tarpeistoin toimiva lavastus on kevyen ilmavaa  ja Heli Salomaan mielikuvituksellisen rönsyilevä puvustus suurine lierihattu-huippuineen ihanaa katseltavaa. Tommi Raitalan luoma esityksen äänentoisto on harvinaisen mallikasta ja taitavasti balanssoitua.

Neljän taitavan, Lahden Musiikki- ja draamainstituutista aikanaan valmistuneen musikaalisesti valovoimaisen näyttelijän luoma illuusio ja rikkumattoman musikaalinen kokonaisuus on niin ehyt, että voidaan puhua suoranaisesta suomalaisesta viihdeteatterin täydellisestä vuoden tapauksesta.

Myllysaari5-normal.jpg

Meille lahtelaisille on etuoikeutetun onnekasta kokea, miten Suomen ja maailmanmittapuunkin viihdetaivaan yksi harvoista jäljittelemättömistä, elinvoimaisista primadonnista, musiikillisesti pienimpiä detaljeja myöten täydellisesti heittäytyvä, ihastuttava parodienne Annamaria Karhulahti loihtii niin täydellisen hurjan ja rakastettavan Sofie Grönstrand -anopin koko sielunsa vastustamattomalla lämmöllä, kertakaikkisen sydämellisellä huumorilla. Taitava komedienne kun ei laskelmoi, vaan elää ja säkenöi niin täydellisesti, että me tempaudumme vastustamattomasti alusta alkaen hänen mukaansa, hetkotamme estottomasti naurusta, kyynelehdimme harvinaisen vilpittömästi ilosta ja hämmästyksestä, täydellisestä viihdetaiteesta! Shampanjakuhertelija (Georg Malmsten/Eine Laine) on yksi illan monista unohtumattomista musiikkitulkinnoista hänen ja isäukko Aimo Vaimoketta esittävän Juha Pihasen duettona, huiman notkeana, virtuoosimaisen hauskana koloratuurisena musiikkiherkkuna, yhteisnäyttelemisen todellisena, liikunnallisesti loistokkaana täysosumana. Pihasen tulkitsema Aimo-hahmo kuljettaa koko ilottelun kehystarinaa ja sen käänteitä kihelmöivän herkullisesti - hänen luomansa veijarityyppi on taitava näyttelijätyö täynnä luontaista klovneriaa ja taipuisan vivahteikasta musikaalisuutta.

Myllysaari2.jpg

Sanna Parviainen Myllysaaren kauniina Justiinana ja Mikael Haavisto hänen Max-sulhasenaan luovat luontevasti elämänmakuisen rakastavaisparin intohimoineen ja rakastumisineen. Heistä säihkyy vilpitöntä nuoruuden paloa, aitoutta ja valloittavuutta koko näyttämön täydeltä. He laulavat tunteensa kauniisti ja uskottavasti eläytyen: Iki-ihana Romanssi (Nils-Eric Fougstedt/Reino Hirviseppä) ja nostalginen Sinua, sinua rakastan (Kaj Chydenius/Aulikki Oksanen) ikuistuvat lähtemättömästi heidän tulkinnoistaan omiin ajatuskerroksiini.

Asko Turkia kapellimestarina ja verrattoman taitavasti myötäilevänä säestäjä-pianistina luo esitykselle musikaalisen kiinteyden ja vaikuttavuuden.

Myllysaaren ainutlaatuinen kesäteatteripaikka on todellinen urbaani kulttuurilöytö, jolle soisi pitkän kesäteatteritradition tuleviksi vuosikymmeniksi. Suomen kesäteatterien kenties hurmaavin, musikaalisin, rattoisin, kevein, raikkain, tuorein ja valloittavin esitys on rantautunut tänne Vesijärvemme kesäparatiisin vehreyteen. Viihdyttävää ja ammatillisesti taitavaa kesäteatteria on pitkästä aikaa tarjolla niin herkullisin annoksin, että kutsuvierasesityksen hurmaantuneesta vastaanotosta päätellen yhdeksäntoista esityksen liput eivät riitä kaikille.

http://www.myllysaari.fi/?cat=6

https://fi-fi.facebook.com/Lahdenuusikesateatteri