Sisarelleni%20b.jpg

 

Jokainen sukupolvi kokee kyvyttömyytensä aikuistumisessaan. Ajan ilmiöt ja henki ovat niin vauhdikkaita maailmamme menossa, että kasvatuksesta vastaavat vanhemmat ja sukulaiset, ammattikasvattajat eivät tahdo pysyä nuoruuden puhkeamisen aikaa aina tuoreuttavassa elämäntapamuutoksessa mukana, saati ymmärtää sitä.

 

Teatteri Quo Vadiksen uusi kantaesitys Sisarelleni kuvaa kahta teini-ikäistä sisarusta, jotka ottavat ensiaskelia aikuisuuteen. Kaikki ei vaan ole mennyt ihan niin kuin pitäisi, oikeastaan mikään ei ole mennyt. Siirtymäriitti aikuisuuteen on ajautunut tuntemattomille, levottomille urille.

 

Hiljan ja Marjan mielessä sekoittuvat seksuaalisuus, aikuisten monitahoinen kaksinaismoralismi ja ulkoa tulevat odotukset, joiden täyttäminen tuntuu mahdottomalta. Ratkaistakseen ristiriidan tytöt ovat kehittäneet leikin – tai “rituaalin” – kuten he itse sitä nimittävät: roolileikeissä he kohtaavat haaveiden ja todellisuuden hahmoja, jotka ottavat puuttuvan aikuisen paikan tyttöjen itse rakentamassa todellisuudessa. Kun tyttöjen roolileikkeihin eksyy naapuriin muuttanut keski-ikäinen mies, ne alkavat saada uusia, hallitsemattomia sävyjä.

Esityksen on ohjannut ja käsikirjoittanut Marko Järvikallas, rooleissa nähdään Quo Vadiksen ydinryhmään kuuluvat Minerva Kautto ja Maija Rissanen sekä vierailevana Jan-Christian Söderholm. Puvustuksen ja lavastuksen on suunnitellut Annukka Pykäläinen ja valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Roy Boswell. Tuottajana toimii Krista Mäkinen.”

 

Esitykset Kanneltalossa:

ke 29.8. klo 19 ensi-ilta
pe 31.8. klo 19
la 1.9. klo 16, taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen

 

quovadis.fi

 

Lahen uutisia matkustaa Helsingin kulttuurikeskuksen Kanneltaloon kokemaan tämän esityksen.

 

Lis%C3%A4liite.jpg