1985969.jpg

 

 

 

Lahden Ranta-Kartanon alueen rakentamissuunnitelmien itsestäänselvyyksien lisäksi lahtelaisia jurppii järjetön, nyt jo yli kaksikymmentämiljoonaa maksava toriparkkisuunnitelma.

 

 

 1834504.jpg

 

 Viikonvaihteen Lahden torista puolet täytti Jazz -tapahtuman telttarivistö

 

1834505.jpg

 

Telttojen sisällä monisatapäinen yleisö kuunteli ilmaiskonsertissa Varusmiessoittokunnan desibelejä ja katseli lavan valoshowta. Vanhemmat tarvitsivat korvatulpat, mutta ihan nuoret nukkuivat niitä ilmankin äidin syliin.

 

Lahtikaupunki

Parhaillaan kaupunkimme on medioissa kyseenalaisella kärkisijalla: Lahden asukaskohtaiset terveysmenot ovat maan halvimmat. Itsekin olen pariin otteeseen viimeisen kuukauden aikana saanut muistutuksen raadollisuudestani ja joutunut käyttämään tuota halpaa, hyvää palvelua. Lääkäreitteni etunimet taisivat olla Svetlana ja Igor.

 

Lahden omaishoitotilanne on suorastaan ihmisarvoa loukkaavasti edelleen täysin omaisten jaksamisen varassa.

 

Pientenlasten koulut, erityiskoulut  sekä kaupunginosalukiot ja European-label palkittu Vuorikadun koulu on säästösyistä juuri lakkautettu.

Kaupunkimme joukkoliikennetaksat ovat maan kalleimmat.

 

Jos siis todella yhteiset asiat olisivat kunnossa ja meillä olisi varaa rakentaa Ranta-Kartano -kalleuksia tai toriparkkihölmöyksiä, niin silti jäisimme kysymään: ovatko nämä hankkeet tulevan rikkaan Lahden päällimmäiset, ovatko ne enää modernin kaupunkirakentamisen tätä päivää vai ahneuden ja kroisosten kukonpyrstöjä korkealla tunkion päällä.

 

 

Keskustamafia

 

 

Toriparkin takaa paljastuukin  todellinen miesten pyörittämä pieni piiri, mafia: keskustan liikkeet maksavat suojelurahaa niin sanotun keskustaisännän työstä. Keskustaeheytykseksi kutsuttua liiketoimintaa johtaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Hänen kauttaan jatkuu myös keskustaisännän palkan maksaminen – siitä puolet maksaa Lahden keskustan liikkeet ja toisen puolen me veronmaksajat eli Lahden kaupunki.

 

1834511.jpg Jyrki Myllyvirta

 

Keskustaisännän työtä teki usean vuoden arkkitehti Pokko Lemminkäinen ja nyt entinen Joutjärven Nuokun Dj.  Riku Jaro.

 

Lahtelaiset muistavat, kuinka muutamalla pikkukauppiaalla ei ollut varaa maksaa tuota suojelurahaa ja niin niiden oli lopetettava toimintansa – tämä tapahtui Pokko Lemminkäisen hallitsijakaudella. Eikä poliittista mafiaa voi unohtaa, esimerkkinä vaikkapa nakkikauppias Jari Salonen, joka on yksi toriparkin fanaattisista, itsehyötyvistä kannattajista.  

 

Nyt keskustaeheytyksessä on siirrytty vieläkin rajumpiin suojelurahoihin.

 

Puolueilta, jotka halusivat käyttää puheenvuoron keskustaeheytyksen 8.elokuuta järjestämän kaupallisen  tapahtuman paneelikeskustelussa, vaadittiin tuhannen euron suunavaamismaksua. Lahdessa nämä tuhatlappuset löytyivät vain sosialidemokraattien, kokoomuksen ja keskustapuolueen rahakassoista. Muilla puolueilla eivät suut siis avautuneet, mafia tukki suojelurahaa maksamattomien suut.

 

1834516.jpg Heikki Hakala

 

 

 

Mafian toimiin tietenkin kuuluu myös, että valtalehtemme Etelä-Suomen Sanomat on  julkisesti mukana mafiassa. Lehden päätoimittaja Heikki Hakala oli myös tuon kansalaistapahtuman paneelin puheenjohtaja. Sama ESS uutisoi tilaisuuden olleen kaikinpuolin onnistuneen. Todellista totuuden ja  toimittajaetiikan häpäisyä!

 

Kuntavaalien lähestyessä toriparkista vastaava toimialajohtaja Timo Ahonen vetikin vähäksi aikaa verhon toriparkkisuunnitelmien eteen:asiaa ei toistaiseksi käsitellä kaupunginhallituksessa. Mitä verhon takana tällä välin tapahtuu, sen tietävät vain mafiosot itse - me mafian suojelurahaa maksavat kaupunkilaiset vasta vaalien jälkeen, tuskin silloinkaan.

 

 

 http://www.lahti.fi/www/blog.nsf/vwall/$first