1286882506_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ninni Poijärvi Trio: Olli Haavisto, Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen

Ei kenkään, ei edes rillumarei-aikakauden mennyt kaiho ja habitus voisi palata paremmin, sielun sopukoihin koskettavammin kuin tunnin mittainen SPR:n kierrätyskeskuksessa, kierrätystuoleilla, kierrätyssohvalla istuen nautittu Toivo Kärki -konsertti. Oi miten mukaansakiehtovasti, kuin vanhan esineen renesanssina, tämä musiikki popista, folkista ja kantrista sekoitellen ja tyylitellen tarjoiltiinkaan: heittäytyvä, sisäistynyt tulkinta vaikkapa juuri Liljankukasta oli tuhansien aplodien arvoista, kaunista ja herkkää musiikkia menneestä ajasta tähän päivään kuositettuna. Liljankukan ja koko konsertin laulusolistina Ninni Poijärvi  kahlitsi ja valloitti sydämemme heittäytyvällä, syvältä tulkitsevalla laulutavallaan ja hienon persoonallisella äänellään, viulullaankin. Olimme otetut kokemastamme. Yhteissoitto maistui ammattitaitoiselta, hienostuneelta ja silti hämmentävän tuoretuoksuiselta musiikilta.

1286870419_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Lahden SPR:n kierrätystavaratalo Kontti oli täpötäynnä kuulijoita.

J
a mitä olivatkaan sovittaja-kitaristi Mika Kuokkasen miehekkään sensuellit lauluosuudet ja itse laulujen sovitukset: hienon hienoja ja jäljittelemättömän omaperäistä. Tai Olli Haaviston tunnelmointi dobrollaan, kuin entisaikojen havaijikitaran huojuvat sävelkulut olisivat resonoineet koko konttimyymäläntäyteisen yleisön sydämet. Muutama biisi on pakko vielä mainita: Mummon vanha kaappikello suorastaan tuoksui naftaliinilta ja kamfertilta, mutta samalla uudenlaiselta juuri ja juuri korvaan erottuvalta bluesrytmiseltä salaperäisesti svengaavalta aikakoneelta, hivelevän kaunis ja pelkistetty sovitus  Sinun silmiesi tähden tulkittiin tartuttavan vapautuneella hurmiolla ja tietenkin Täysikuu aivan uudestimaalattuna, romanttisena taivaankappaleena lumosi meidät. Trioa täydensi Sami Saaren showmaisen näyttävä, aikatavalla 50-luvunoloinen, pirteän hauska -tyylinen vierailumusisointi.


1247076830_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joensuussa 2. lokakuuta 2010 debyyttinsä saanut Kierrätyskärki-tapahtuma tuo Toivo Kärjen rakastetut sävelmät uudelleen kierrätettyinä Suomen kansan kuulla, kuin henkisen viihdeympäristömme vanhaa ja hyväksi koettua käyttöviihdettä nyt muoditettuna  tämänpäiväiseen elinympäristöömme.  SPR:n Kontti-kierrätystavaratalojen  tuottamalla viiden kaupungin konserttikiertueella Lahti oli nautintavuorossa 9.10.2010 tästä ainutlaatuisesta, maksuttomasta musiikkikierrätystavarasta.

http://www.kierratyskarki.fi