Asunnottomien%20y%C3%B6%2022-4.jpg

Asunnottomien yö, kansalaisjuhla Lahdessa 17.10. ravintola Wanha Valimon avarissa lämpimissä tiloissa oli jälleen täydellinen lämminhenkinen lähimmäisten auttamistapahtuma. Se on osa YK:n julistamaa köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää. Teemana tänä vuonna: SEIS MAAILMA, TAHDON SISÄÄN!


Tälläkin kertaa Elokolo-yhteisö oli järjestänyt hienon illan, arviolta yli 150 henkilöä nautti hengen ja asunnottomuuden uusinta, ajankohtaisinta asiantuntijatietoa - puhumattakaan koko illan jatkuneista tarjoiluista ja erikoispalveluista. Paikalla tuntui olevan monia ystäviä ja tuttuja, viime kerralla vuosi sitten kohdattujakin. Ja mikä suurenmoisinta, kaupungistamme yhä löytyy paljon vapaehtoisia auttajia jo yksin nyt tarjolla olevan kaiken vaate- ja tarvemateriaalin, ruoan ja tarjoilujen viikkoja kestäneiden keräysten ja lahjoitusten toteuttamisessa sekä nyt jakamassa ihmisille talven varalle lämmintä ylle ja kulttuurista hengenravintoa sielulle illan täydeltä.  

Asunnottomien%20y%C3%B6%2022-2.jpg

Elokolon EHYT ry:n illan jäejestäjiä, vasemmalla näiden iltojen monivuotinen grand old man Jukka Suomilammi 

Jälleen kymmeniä mielenkiintoisia ohjelmanumeroita, musiikkia, runoutta, haastatteluja asunnottomien kansalaisten auttamistoimintaan osallistuvista yhdistyksistä ja kampanjoista, keskustelua asunnottomuudesta, toimijoiden esittelyjä, koko ajan kuuma ja riittoisa kahvikärry, hiustenleikkuuta, huolituoli jossa pystyi keskustelemaan hetken ihan kahdenkesken juuri nyt tänä iltana asiantuntijan kanssa, eväskassien jako, verenpaineen mittausta, takkifarmi sekä Lahjoita Lämpöä -kampanja, jossa jaossa villasukkia ja lapasia.

Asunhnoittomien%20y%C3%B6%2022-1.jpg

Maukas lämmin keitto, kahvi ja ulkotulen lämmössä makkaratarjoilu, joka muodosti pitkän jonon syyspimeän illan herkkään tunnelmaan. Yhä jatkuvaan yhteiskunnan hoitamattomaan kysymykseen - kaupunkimme asunnottomiin, joita Lahdessa riittää vuodenajasta riippuen arviolta 70-90 saakka - saimme jälleen muistutuksen omaantuntoomme yhteiskuntamme ulkopuolelle jääneestä aivan liian kookkaasta joukosta.

Illasta jäi erityisesti mieleen jokaista tulijaa kohdannut lämmin tervetulotoivotus ja tilaisuudesta lähtiessä vähintään yhtä ystävällinen kiitos käynnistä ja kiinnostuksesta lähtijää silmiin katsoen.

 

Pasi G. runoili illan mittaan:

Asunnottomien%20y%C3%B6%2022-3.jpg

 

Kuunsäde

Taas kuin unessa kuunsäde kulkee

se tähtimereen kuin unessa leijaa, sua kuljettaa

kuun syliin arvaamattomaan.

Mihin katosit kuunsäde

piiloudutko pimeälle puolelle,

palaa takaisin maanpinnalle

ja ota äiti maan syleily vastaan.

Anna auringon loistaa -

Sinun aurinkosi!