Lahden koulutuspalvelukeskuksen tuho pysähtyi

Lahden sivistyslautakunta valitsi uudeksi Lahden koulutoimen ykkösmieheksi, opetus- ja kasvatusjohtajaksi Lassi Kilposen.

1274260357_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kilponen on monipuolinen koulumies, musiikin maisteri, Helsingin kaupungin opetuspäällikkö, Kruununhaan yläasteen rehtori ja monien kouluasioiden asiantuntija koko valtakunnassa.
Hän on kotikuntansa Espoon kokoomuspoliitikko, toimii varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä jne. Hän on kokenut kuoronjohtaja mutta myös arvostettu kouluasiantuntija, jota mm. ajankohtaisohjelma A-Talk käytti asiantuntijanaan koulukiusaamiseen liittyvissä viimesyksyisissä asiaohjelmissaan. Ikäkin on sopiva - 44 vuotta. Ei huono valinta.


Arpapeliä vakavalla asialla

Huonoon valoon sensijaan jäi koko sivistystoimialan hallintokoneisto. Sivistyslautakunnan jäsenet eivät tienneet kokoukseen saapuessaan kaikista haastatteluista ja soveltuvuustesteistä huolimatta, ketä ehdotetaan virkaan. Omituista päätöskäytäntöä!


Virkavaaliin liittyy vielä yksi varjostava tekijä: toinen mittava koulumies sivistystoimenjohtaja Pekka Lintonen Forssasta olisi ollut oiva valinta. Äänestyksessä Kilponen sai 7 ja Lintonen 4 ääntä. Jälleen on huomattava, että Lahden Kokoomusta äänestyksessä avitti vasemmistoliiton kirvesmies Pekka Järvinen - sama mies, joka käänsi Ranta-Kartanon kaavankin yhdellä omalla äänellään lahtelaisten kuntalaisten tappioksi.

Nyt on Koulutuspalvelukeskuksen täysperkauksen vuoro


1274246451_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lahden sivistyslautakunta.Ylärivissä Timo Kukkonen, Pekka Komu, Pertti Heino, varapuheenjohtaja Wilson Kirwa, henkilöstön edustaja Heidi-Maaret Taulo, Martti K. Lehto, Sonja Falk, kaupunginhallituksen edustaja Merja Vahter ja Pekka Järvinen. Alarivissä Merike Ertoila, Marjut Hakala, puheenjohtaja Anneli Viinikka ja Terttu Pohjolainen.

Koulutuspalvelukeskukseen on kertynyt niin paljon sisään lämpiävää tunkkaisuutta, että uudelta päälliköltä vaaditaan reippaita, raikkaita toimia ja asioiden uudelleenjärjestelyjä sekä ennakkoluulotonta työhön ryhtymistä. Toivottavasti sivistyslautakunta tukee kaikin keinoin tuota puhdistustyötä.


Sivistystoimialan viranhoitajajoukko on juuri nyt päämäärätön
naislauma: vs. hallintojohtaja Tuula Kuvaja, talousjohtaja Tiina Granqvist, va. päällikkö Marja Spoof sekä  koulutuspalvelukeskuksessa jatkuvasti istuva erityisopetuksen koordinaattori Maritta Turunen (vaikka hänen pitäisi johtaa omaa Liipolan-Kaikuharjun vaikeasti vammaisten kouluaan).


Mitä tuo nelikko on saanut koululaitokseemme aikaan? Kyräilyn, huonon työilmapiirin asiantuntemattomuudellaan ja ylimielisyydellään.

Sivistystoimialaan on palkattu lisäksi erilaisiin hankkeisiin ja koordinaatiotehtäviin tuntematon määrä naisia, joista meitä kaupunkilaisia ei ole informoitu. Mitä he ovat saaneet aikaan, miten paljon rahaa on palanut moisiin päättömyyksiin?


Asiat tärkeysjärjestykseen

Soininvaaran mallin ja Lahden strategian mukaan: seudullinen koulukehittäminen on laitettava Lahden sivistystoimen koulutuspalvelukeskuksen ykkösasiaksi ja nopeasti.