Tr%C3%B6lli%2023.1.2024.jpg

Hän on niin rakkauden nälkäinen ja läheisyyttä vailla, että saa liikuttumaan. Kaikessa oudossa touhuilussaan samaistuttava ja hassu hahmo, joka arvatenkin kantaa monen katsojan nuoruusvuosien epävarmuuksien äärelle.

Tuon alkuaan perheiden pienimmille tarkoitetusta televisio-ohjelmasta, Röllistä, lapsia viehättäneestä peikkohahmosta pulppuavan, nostalgisen ja kehollisen matkan tulkitsee nyt vuosituhannen vaihteen tunnelmin rakkauden kaipuuta pakeneva Matti Pajulahti Trölliksi kasvaneena. Aikuistunut peikko on fyysinen ja sanaton esitys, joka pureutuu yksinäisyyden ja syrjäytymisen teemoihin, riippuvuuksiin ja kohtaamisen vaikeuteen. Teemoja käsitellään raikkaasti ja ronskisti yhteiskunnan laitamilla, jättömaalla asuvan peikkohahmo Tröllin mukana.

”Esitykseni teemat heijastelevat teinivuosieni kokemuksia Vesivehmaalta, laman jälkeisestä ajasta. Päihteet, rakkauden kaipuu, HIM ja Kaija Koo, istuvat niin teinipojan kuin jättömailla asuvan peikonkin maailmaan. Trölli on kiljun kastelema, älyämpäriltä haiseva, häpeilemättömän teiniangstinen sooloesitys, jossa sukelletaan suuriin tunteisiin, särkyneeseen sydämeen ja pelkäävään mieleen. Esityksen liikekieli hakee muotonsa eläimistä, peikoista, shamanismista, sekavista tiloista, Ville Valosta ja tanssista,” Matti Pajulahti lupaa ohjelmaesitteessään.

Lahen uutisia on pian kohtaava kahdentoista vuoden jälkeen Matti Pajulahden innostuneen odotuksen merkeissä. Lahden kansanopiston Teatterissa vuosina 2011-12 hän osoitti tragiikan (Kuningas Ubu), komiikan (Raparperitaivas) ja moninaisilla muilla näyttelijän kyvyillään liittyneensä teatteritaiteen harvoihin armoitettuihin lahjakkuuksiin. Miten on Teatteri Vanha Jukon Tröllin ensi-illassa huomenna perjantaina 26.1. 24 klo 19.00 - odotamme jännityksellä.

 

Trölli

 Käsikirjoitus ja lavalla Matti Pajulahti

 Ohjaus Lauri Mattila

 Äänisuunnittelu Janne Louhelainen   Valosuunnittelu Antti Haiko 

Lavastus Reima Hirvonen

Kuva Mikko Kelloniemi

 

https://www.teatterivanhajuko.fi/