Hanki%20el%C3%A4m%C3%A4-normal.jpg

Esitys on juuri alkamassa.

Koimme päitä pyörryttävän, jännityksestä huumaavan, henkeäsalpaavan vaarallisen, lämpimän koomisen ja taiteellisesti hallitun aidon sirkusesityksen Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä. Koulutuskeskus Salpauksen sirkusopiskelijat vakuuttavat ja todistavat lopputyöllään todeksi suomalaisen sirkustaiteen nousun kansainväliseksi taiteeksi loisteliaan hienosti ohjatulla kokonaisuudella, jossa silmiä hivelevän taidokkaiden, selkäpiitäkarmivan vaarallisten ja painovoimaa uhmaavien sirkussoolojen äärimmilleen hallitut, niin siron herkät kuin väkevän voimalliset soolonumerot hämmästyttivät ja ihastuttivat suuren ihmeen lailla yleisönsä.

 

Rony Addadin ja Rosa Tyyskän roue cyr -rengasakrobatia on jo valmista kansainvälisille ammattivarietee-areenoille päitä pyörittävillä persoonallisilla variaatioillaan, kitaraan pukeutuneen Milla Järvisen musiikillinen rengastrapetsi valmiin sirkustaitelijan vaivattomuutta sekä harvinaista rohkean puhdasta, kaunista sensuellisuutta, Linda Helsken ja Janne Eskelisen hurjat ja vaaralliset pudotukset kiinalaisen tolpan monimetrisistä korkeuksista alas maahan miltei järkyttivät hengenvaarallisuudessaan. Milla Kurrosen ja Soila Saavalan nuoranumerot vakuuttivat täysin erilaisissa tekniikoissaan ja sympaattisilla soolotarinoillaan perinteisen nuora-akrobatian ihanan aidosta sirkusatmosfääristä. Komeat painovoimaa uhmaavat Milla Lahtisen ja Jenni Jupin keinutrapetsinumerot seitsenmetrisissä korkeuksissa saivat haukkomaan henkeä taitavuudessaan, vaarallisuudessaan ja meidät vaistonvaraisesti väliaplodeeraamaan moneen kertaan. Heidi Latvan rullaluistintrapetsi oli hauskaa, lennokkaan ilmavaa liiketaituruutta, Teemu Riihelän washingtontrapetsi hurjine temppuineen ja miljoonine pyörteineen upeaa uhkarohkeaa sirkustaidetta. Illan lämpimänsielukas Enni Lymin stilltrapetsinumero ihmiselämän koko skaalasta (Milla Järvisen laulullisella säestyksellä) näytti sirkustaiteen ja tulkitsevan näyttämöilmaisun mielikuvitukselliset mahdollisuudet ja todellisen taiteilijan aidon eläytymisen katsojaan tarttuvan tenhovoiman.

Hanki%20el%C3%A4m%C3%A41-normal.jpg

Soila Saavalan hallitun ja viehättävän nuoraesityksen pystyi kamerakin tallentamaan.

Kokonaisuutena koimme musiikkitaustojaan myöten tarkoin mietityn, täsmällisesti mutta mielikuvitusrikkaasti ideoidun ja ehyen todellisen sirkus-shown, josta sympaattisin suomalaislumisin väliesittelyin ryyditettynä ja parilla intensiivisen hienolla yhteisliikuntaesityksellä hurmaavine rytmeineen ja ihmisäänikuoroineen huipennettuna muodostui aito ja ammattitaitoinen, kansainväliset mitat täyttävä, vaikuttava sirkuselämys.

Hankielämä

Esiintyjät  Enni Lymi, Erika Ahola, Heidi Latva, Janne Eskelinen, Jenni Juppi, Linda Helske, Mikko Pirinen, Milla Järvinen, Milla Kurronen, Milla Lahtinen, Rony Addadi, Rosa Tyyskä, Sofia Daniel, Soila Saavala ja Teemu Riihelä

http://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/68/Sirkusesitys%20Hanki%20el%C3%A4m%C3%A4

Arvio esityksestä 14.3.2013

Esityksiä jäljellä: 16.3.2013 klo 13.00 ja klo 18.30